Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Straipsniai

Indiška virtuvė
Indiška virtuvė

Indiška virtuvė – viena seniausių ir tobuliausių. Indams valgymas suteikia ypatingo džiaugsmo. Net skurdžiai gyvenančios šeimos maistui skiria labai daug dėmesio, nes ir paprastus ryžius pagardinti galima įvairiomis čia augančiomis daržovėmis ar vaisiais, prieskoninių žolelėmis, tad patiekalas gali įgauti vis kitokius skonius.

Balzaminis actas
Balzaminis actas

Tamsiai rudas, tirštas ir saldžiarūgštis. Jis buvo išrastas šiaurės Italijos provincijoje Modenoje, todėl tradiciškai vis dar tebevadinamas Modenos balzaminiu actu, balzamiko actu arba tiesiog balzamiku.

Vegetarizmas
Vegetarizmas

Vegetarizmas - mitybos būdas, kai atsisakoma mėsos, žuvies, kiaušinių, pieno produktų ir kito gyvulinės kilmės maisto. Tačiau vegetarizmas turi ne vieną formą. Pavyzdžiui veganai valgo tik augalinės kilmės maistą ir netgi nenaudoja daiktų, kurie savo sudėtyje turi odos, kailių. Ovo-lakto veganai vartoja pieno produktus ir kiaušinius, o pusiau vegetarai taip pat valgo ir žuvį.

Naudingasis imbieras
Naudingasis imbieras

Imbieras yra kilęs iš Pietų Azijos, džiovintu pavidalu pasiekė Viduržemio jūros regioną ir viduramžių laikais tapo vienu populiariausiu prieskonių Europoje. Jau prieš 5000 metų imbieras buvo rekomenduojamas peršalus, karščiuojant. Kinų jūrininkai kramtydavo imbierą arba dėdavo jo į maistą kaip priemonę nuo jūros ligos. Graikai dievino imbierą dėl jo savybės pagerinti virškinimą.

Kulinarijos ir restoranų terminai
Kulinarijos ir restoranų terminai

Tikriausiai ne kartą kilo noras apsilankyti įdomiame restorane ypatinga proga, bet greitai nuvojote mintį šalin ir patraukėte į piceriją. Jei nežinote meniu terminologijos, nesijauskite nepatogiai. Skubame Jums į pagalbą! Pateikiame kulinarijos ir restoranų terminų žodyną.

Kinijos mitybos paslaptys
Kinijos mitybos paslaptys

Nepaisant to, kad pasaulyje daug įvairiausių dietų, mitybos specialistai vieningai sutaria, jog nuo maisto kiekio ir kokybės priklauso žmogaus sveikata bei jo gyvenimo trukmė. Kinų dietologai pateikia savą kovos su nutukimo epidemija metodą. Štai tokie yra jų pagrindiniai akcentai, paremti kinų virtuvės ir gyvenimo būdo paslaptimis.

Pieno pakaitalai
Pieno pakaitalai

Europoje pieno pakaitalai labai populiarūs, o Lietuvoje jie po truputėlį tik atsiranda, todėl dar yra savotiška „neatrasta žemė“. Pieno pakaitalai – tai įvairių riešutų, javų bei sojos gėrimai. Pavadinimas „pieno pakaitalai“ atspindi ne tik vartojimą, bet ir produkto sudėtį. Šiuose gėrimuose yra daug baltymų, mineralų ir vitaminų.

Kas gali konkuruoti su alyvuogių aliejumi?
Kas gali konkuruoti su alyvuogių aliejumi?

Yra patiekalų, kurie be aliejaus būtų neskanūs, o kartais ir visai nenaudingi. Pavyzdžiui, be jo organizmas nepasisavina riebaluose tirpstančių vitaminų A, D, E ir K. Taigi, gerdami šviežiai spaustas morkų sultis visada įsilašinkite į stiklinę lašelį aliejaus. Apie alyvuogių aliejaus vertingąsias savybes žinome daug, tačiau apie kitų aliejų - vargu. Taigi, ar yra kas gali konkuruoti su šiuo produktu?

Kaip pasigaminti Sušį
Kaip pasigaminti Sušį(1)

Pristatome sušių receptus: Tempura – kappa maki, Philadelphia ir dviejų tipų nigiri.
Pasigaminkime Sušį namuose!

Vynas patiekalų gaminime
Vynas patiekalų gaminime

Lietuva nėra vyno šalis. Čia prastos sąlygos augti vynuogėms, maža vyno vartojimo kultūra ir dėl to beveik nėra vietinių įsisenėjusių tradicijų, kaip panaudoti vyną maisto ruošime. Tikėkimės, kad su laiku dar bus atrastos lietuviškojo vaisių ir uogų vyno panaudojimo kulinarijoje ir konditerijoje galimybės. Pasiūlysime Jums susipažinti su pagrindinėmis taisyklėmis, kaip panaudoti vyną maisto ruošime. Yra tūkstančiai būdų, kaip naudoti vyną....

Ar žinote, kad...

Nepanaudotas svogūnas ilgiau išliks šviežias ir maistingas, jei perpjautą vietą patepsite riebalais.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Pekino kopūstų salotos Kepta žuvis marinate Žuvies vyniotinis Velykiniai margučiai Silkė su cinamonu Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!