Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Straipsniai

Su Naujaisiais Metais!
Su Naujaisiais Metais!

Iš nuoširdumo ir gerų žodžių iškepkime didelį Naujametinį pyragą, kad jis švelniai kvepėtų laime, o kiekvienas, gavęs po šiltą jo riekę, kitiems metams gautų daug šilimos, meilės, pasitikėjimo, energijos, tikrų draugų ir kūribingų receptų! Būkite laimingi!

Kiek pavojaus ir naudos kasdieniuose produktuose?
Kiek pavojaus ir naudos kasdieniuose produktuose?(2)

Net ir labai naudingas maistas gali būti daug pavojingesnis skrandžiui nei visų peikiami bulvių traškučiai. Amerikiečių specialistai sudarė sąrašą produktų, kurių galima aptikti kone kiekvienos šeimos šaldytuve, ir kuriais per pastaruosius 20 metų buvo apsinuodijama dažniausiai.

Išvirkime skanią sriubą!
Išvirkime skanią sriubą!

Dabar susiformavęs sriubos supratimas atsirado XVIII amžiuje. Iki tol buvo valgomos tirštos sriubos, tepamos ant duonos, vėliau, maždaug tuo metu, atsiradus šaukštui, pradėjo populiarėti ir kiek skystesnės sriubos. Kas gali būti maloniau šaltą žiemos vakarą už dubenėlį šiltos ir skanios sriubos? Tikriausiai nei viena iš mūsų neatsisakytų šio malonumo. O kad sriubą išvirtume kuo skanesnę, pasidalinsime su Jumis keletu patarimų.

Mocarela sūris
Mocarela sūris

Daugelis šeimininkių šiais laikais neįsivaizduoja, kad gaminant salotas galėtų apsieiti be mocarelos. Šviežia mocarela - tai šviežias, jaunas (nebrandintas), šlapias ir minkštas sūris. Parduodamas išmirkytas savose išrūgose. Deja, tai, ką matome prekybos centrų lentynose - toli gražu ne tikroji mocarela.

Kaip gerti vandenį
Kaip gerti vandenį(1)

Taisyklė, kurios privalu laikytis - negalima gerti valgio metu. Iš skrandžio vanduo pasišalina per 10 minučių po suvartojimo, kartu pasiimdamas praskiestas skrandžio sultis. Tai rimta, nes lėtina maisto virškinimą. Dažnai sakoma, kad valgant išgertas vanduo skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, tokiu būdu gerindamas virškinimą. Bet valgymo metu išgertas vanduo daro blogą įtaką maisto sukramtymui. Vietoj to, kad gerai sukramtytų ir maistą...

Žolelių auginimas namuose
Žolelių auginimas namuose

Jei norite šviežiais žalumynais gardinti patiekalus, nebūtina laukti daržų sezono pradžios. Daugelį jų galima išauginti ir virtuvėje ant palangės. Geriausiai auga krapai, baltoji garstyčia, salotos, špinatai, svogūnai bei sėjamoji pipirinė. Atidesnės priežiūros reikalauja bazilikas, dašis, mairūnas, mėta, rozmarinas ir čiobreliai.

Kaip pjaustyti svogūną
Kaip pjaustyti svogūną

Visos namų šeimininkės žino: jei reikia pjaustyti svogūną, akių makiažas bus sugadintas. Mat ašarų upeliai netrukus jį nuplaus. Šių ašarų priežastis – svogūne esanti lakioji medžiaga, taip pat vadinama lakrimatoru (lot. lacrima – ašara), kuri dirgina akių gleivinę. Tačiau yra tam tikrų gudrybių, kurios leidžia išvengti svogūninio ašarojimo. Siūlome Jums – 10 būdų, leidžiančių sumažinti lakrimatoro aktyvumą ir, žinoma, išdžiovinti ašarų...

Ar žinote, kad...

Blynai bus ploni ir traškūs, į tešlą dėkite kietai išplaktų kiaušinių baltymų. Tik maišyti reikia labai atsargiai (iš viršaus į apačią) ir greitai, kad tešla nešiltų ir pasidarytų korėta.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Pievagrybių padažas Česnakinis padažas kebabams Marinuota strimele Burokėlių salotos Pomidorų sriuba su ryžiais Naminė pica
Reklama
Prisijunk prie mūsų!