Greita paieška
Receptai
Draugai

Aguonų pyragas Kalėdoms

Aguonų pyragas Kalėdoms
Rekomenduojame:
Įvertino 6 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kepimo milteliai, su kaupu , 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus , 200 gramų
  • Aguonos , 150 gramų
  • Citrina, žievelė, nutarkuota , 1 vienetas
  • Vanilinis cukrus, pakelis
  • Pienas , 1,5 stiklinės
  • Sviestas , 50 gramų
  • Kiaušinis , 1 vienetas
  • Miltai , 300 gramų
Glajui:
  • Cukraus pudra , 100 gramų
  • Kiaušinio baltymai , 1 vienetas
  • Citrina, sultys , 2 valgomieji šaukštai
Papuošimui:
  • Midolai
Gaminimo instrukcija:
  1. Išmaišykite cukrų ir aguonas, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, pridėkite miltų (išsijotus su kepimo milteliais) ir išminkykite tešlą.

  2. Kepimo skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Sudėkite į skardą tešlą ir kepkite 180 - 200 °C temperatūros orkaitėje. Po 20 - 30 minučių sumažinkite temperatūrą iki 160 - 170°C ir kepkite dar 40 - 50 minučių.

  3. Kol kepa pyragas pagaminkite glajų. Glajui skirtus produktus išplakite ir juo užpilkite jau iškeptą pyragą. Viršų pabarstykite mgidolais ar kokosų drožlėmis.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Laima
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kiaušinio baltymas lengviau atsiskirs nuo trynio, jei kiaušinis bus šaltas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Purūs keksiukai Maltos vištienos Kijevo kotletai Troškintos kiaulienos kepenėlės Žemaičių blynai su faršu Virtos “gėlytės” Raugintų kopūstų sriuba
Reklama
Prisijunk prie mūsų!