Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Mėgstamiausias šeimos patiekalas"

Bulvių kukuliai

Bulvių kukuliai
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai 3

Kategorijos: Bulvės, Karšti patiekalai
Gaminimo instrukcija:
  1. 3-4 bulvės,
    2 kiaušiniai,
    1 stiklinė krakmolo,
    50g lašiniukų,
    1 stiklinė grietinės,
    1 svogūnas,
    mėtų, druskos.

  2. Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sumalti mėsmale. Tuo skysčiu, kuriame virė bulvės, užplikyti krakmolą: nuovirą pilti maža srovele ir mediniu šaukštu smarkiai sukti, kad krakmolas nesuliptų į gumuliukus. Į ataušusias bulves supilti krakmolą, įmušti kiaušinius, įberti druskos, susmulkintų mėtų lapelių ir viską gerai išminkyti. Tarp delnų formuoti kukulius, dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 10-12 min. Išvirusius išgriebti kiaurasamčiu. Lašiniukus smulkiai supjaustyti ir paspirginti, sudėti svogūnus, truputį pakepinti, supilti grietinę, užvirinti ir nukaisti. Tuo padažu užpilti karštus kukulius ir patiekti.
    Skanaus...

Komentarai3
Oksana

O man kažkaip keistai atrodo, kad ant 3-4 bulvių reikia stiklinės krakmolo, mmmmmm... man truputi daugoka atrodo

jolanta kasputienė

:)pritariu...

Lina Žebrauskienė

isivaizduoju kaip cia skanu :)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pirkdami joduotą druską, turėtumėte žinoti, jog tokia druska savo naudingąsias savybes išlaiko 3 - 4 mėnesius. Jodas išgaruoja, jei druska buvo sudrėkusi ar kurį laiką buvo laikoma atvirame inde. Į patiekalus berkite druską prieš pat tiekiant į stalą, o ne gaminimo metu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Sūrio padažas makaronams Raugintų kopūstų sriuba Pomidorų sriuba su ryžiais Faršu įdarytos paprikos Marinuota višta kepta orkaitėje su bulvytėmis Blyneliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!