Greita paieška
Receptai
Draugai

Čili džemas

Čili džemas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Marinavimas, Konservai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Čili pipirai , 0,5 kilogramo
  • Cukrus , 150 gramų
  • Česnakai , 1 galva
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Aliejus , 5 valgomieji šaukštai
  • Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Gaminant patartina būti su guminėmis pirštinėmis. Jeigu norite, kad padažas būtų švelnesnis, dalį čili galima keisti pomidorais,

  2. Pipirus įpjauti išilgai.

  3. Puode užvirinti vandenį ir sudėti pipirus. Palikti karštame vandenyje 2 - 3 minutes.

  4. Pipirus perkelti į dubendį su lediniu vandeniu.

  5. Nupjauti žalius galiukus ir išimti sėklas.

  6. Pipirus susmulkinti į 4 - 5 dalis kiekvieną.
    .

  7. Užpilti stikline vandens ir sutrinti elektriniu trintuvu.

  8. Česnaką ir svogūną susmulkinti.

  9. Keptuvėje įkaitinti 3 šaukštus aliejaus. Apkepti svogūnus ir česnakus.

  10. Į keptuvę sudėti čili masę ir cukrų, druską. Palikti troškintis apie 30 minučių, pamaišant.

  11. Atvėsinti.

  12. Sudėti į stiklinainius. Ant viršaus užpilti aliejaus, kad padažas laikytųsi ilgiau. Laikyti šaldytuve

Receptą atsiuntė Raimonda
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei, nukėlę nuo ugnies, kiaušinius iškart panardinsite į šaltą vandenį, jie geriau nusilups ir kiaušinio trynys nepatamsės.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinuota strimele Ypatingieji kotletai Miltiniai blynai Virtos “gėlytės” Sūrio padažas makaronams Čenakai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!