Greita paieška
Receptai
Draugai

Citrinų ir varškės keksas su uogomis

Citrinų ir varškės keksas su uogomis
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Kategorijos: Keksai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Sviestas 82% , 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus , 1 stiklinė
  • Varškė , 360 gramų
  • Kiaušiniai , 4 vienetai
  • Citrina , 1 vienetas
  • Kepimo milteliai , 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Miltai , 2 stiklinės
  • Balta glazūra , 1 pakelis
  • Šviežios uogos , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Į dubenį sudėti sviestą ir ¾ stiklinės cukraus (1/4 stiklinės cukraus atidėti).
    Indą geriau imti didesnį, nes tešlos kiekis padidės.

  2. Gerai išsukti sviestą su cukrumi. Sudėti varškę.

  3. Masę gerai ištrinti iki vientisos konsistencijos, kad varškėje neliktų grūdelių.

  4. Citriną gerai nuplauti, nupjauti abu galiukus.
    Supjaustyti citriną žiedeliais kartu su žieve.
    Iš kiekvieno žiedelio išimti kauliukus.
    Žiedelį perpjauti į 4 dalis.

  5. Supjaustytą citriną sudėti į blenderį ir susmulkinti iki tyrelės būsenos.
    Sutrintą citriną sudėti į varškės masę ir gerai išmaišyti.

  6. Atskirame inde suplakti 4 kiaušinius su likusiu ¼ stiklinės cukrumi.
    Sudėti išplaktus kiaušinius į bendrą masę.
    Suberti kepimo miltelius ir dar kartą išmaišyti.

  7. Masė pradeda smarkiai kilti. Pasidaro labai puri.
    Per tą laiką, kol masė kyla, įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.

  8. Į masę sudedame miltus, sumaišome. Tešla truputį „sukris“.
    Tešlą sudedame į formą, išteptą aliejumi.
    Jeigu forma silikoninė, ją reikia išpurkšti šaltu vandeniu.

  9. Kepti 40 minučių, tačiau tai priklauso nuo orkaitės.
    Kai tik plutelė apkeps iki gana rudos spalvos, išimti formą iš orkaitės.

  10. Keksą išimti, viršų aplieti balta glazūra, papuošti šviežiomis uogomis ir perkelti ant lėkštės arba tortinės.

Receptą atsiuntė Alma
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Daržovės, verdamos sūdytame vandenyje, netenka apie 70% vitaminų, todėl jas geriau sūdykite baigiant virti.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Pomidorų sriuba su ryžiais Marinuoti žali pomidorai Naminė pica Virtų bulvių cepelinai su mėsa Tinginės šeimininkės pyragas Grybų padažas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!