Greita paieška
Receptai
Draugai

Citrinų pyragas

Citrinų pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 9 lankytojai 6

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • Miltai , 300 gramų
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Sviestas , 250 gramų
  • Kiaušiniai , 4 vienetai
  • Pienas , 100 mililitrų
  • Citrinos sultys , 50 mililitrų
  • Citrinos žievelė , 2 valgomieji šaukštai
  • Cukraus pudra , 100 gramų
  • Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Į dubenį supilame miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišome. Sviestą išsukame, suberiame cukrų ir po vieną dedame kiaušinius, palengva maišydami.

  2. Palengva beriame paruoštus miltus, lėtai pilame pieną. Įmaišome tris šaukštus citrinos sulčių ir citrinos žievelės.

  3. Apvalią kepimo formą patepame sviestu, pabarstome miltais ir atsargiai supilame tešlą.
    Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 45-55 minutes.

  4. Į dubenėlį supilame likusias citrinos sultis, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską išmaišome.
    Išimame pyragą iš orkaitės.

  5. Kol pyragas dar šiltas, šepetėliu aptepame pyragą pasiruošta mase. Valandą palaikome pyragą, kad atvėstų.

Receptą atsiuntė Kamile
Komentarai6
morka

ziauriai skanus

Pisk burokus

Nenustatytas cukraus kiekis ir 1 punkta reiki dvi dalis suskyrstit nes su sviestu neaiskumu kilo kol neperskaiciau 2 punkto

egle

labai skanus egle

nesakysiu:)

Man tai kazkoks plonas gavos ir neiskiles,bet siaip lb kvepia ir skonis neblogas.

nijole

kiek cukraus?

Viktorija

Labai riebus :(
Jei būtų mažiau riebalų, būtų skanu.

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei gaištate daug laiko virtuvėje, valydama bei pjaustydama daržoves lentutę bei indus dėkite ne tiesiai ant stalo, o ant laikraščio. Baigusi darbą sutaupysite laiko, išvengdama stalo valymo – jums tereiks išmesti nešvarų laikraštį. Beje, tai puikus būdas atsikratyti senų laikraščių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kalėdiniai sausainukai Virtos “gėlytės” Miltiniai blynai Virtų bulvių cepelinai su mėsa Silkė su cinamonu Greiti lašišos užkandukai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!