Greita paieška
Receptai
Draugai

Estiška pynė

Estiška pynė
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Sviestas , 50 gramų
  • Pienas , 120 mililitrų
  • Mielės, sausos , 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušinai , 1 vienetas
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Cukrus , 2 valgomieji šaukštai
  • Miltai , 300 gramų
  • Sviestas, kambario temperatūros , 60 gramų
  • Cinamonas , 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į pašildytą pieną suberti cukrų bei mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti 15 min, kol suputos.

  2. Kitame dubenyje suberti miltus, įdėti druskos, įpilti išlydytą svietą, paplaktą kiaušinį, supilti pakilusias mieles ir išminkyti tešlą. Uždengti ir leisti pakilti apie 1,5 val. Kai tešla pakils, iškočioti į stačiakampį apie 1 cm.

  3. Įdarui sviestą išsukti su cukrumi ir cinamonu, ir užtepti ant tešlos. Susukti į volelį. Volelį perpjauti perpus, paliekant neįpjautą vieną galą šiek tiek.

  4. Iš dviejų juostų supinti pynę, taip, kad vidinė tešlos pusė (kur yra cinamonas) būtų viršuje. 5. Sujungti abu kraštus į žiedą.

  5. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti žiedą ir pakildinti 30 min. Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių ir kepti 25 - 30 min.

Receptą atsiuntė Rita
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdamas sultinys bus gražios gelsvos spalvos, jei į verdamą mėsos sultinį svogūną dėsite su lukštu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Pomidorų sriuba su ryžiais Čenakai Marinuotos šparaginės pupelės Juodųjų serbentų kompotas žiemai Cukinija žiemai "Donecko" Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!