Greita paieška
Receptai
Draugai

Greitas Kalėdinis tortukas

Greitas Kalėdinis tortukas
Greitas Kalėdinis tortukas
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Biskvitiniai piršteliai , 500 gramų
  • Maskarponės sūris , 400 mililitrų
  • Kondensuotas pienas, saldintas , 1 skardinė
  • Kava (stipri) , 300 mililitrų
  • Uogienė , 6 valgomieji šaukštai
  • Kokoso drožlės , 100 gramų
  • Šokoladas, juodas , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Maskarponę sumaišyti su kondensuotu pienu iki vientisos masės (galima naudoti bet kokio skonio).

  2. Damų (biskvitinius) pirštelius šiek tiek pamirkyti kavoje arba kakavoje (geriausia mirkyti vieną pusę ir dėti sausa puse žemyn, jei norite ragauti labai greit, mirkykite abi puses). Pamirkius iškart dėti į kepimo popieriumi išklotą formą (greičiausia naudojant kvadratinę formą, mažiau reikia pjaustyt sausainius).

  3. Ant mirkytų sausainių dėti uogienės (jei naudojate kavą, galima be uogienės). Tada maskarponės kremo, tada vėl mirkyti sausainiai - uogienė - kremas.
    Taip kol susluoksniuojame.

  4. Likusiu kremu aptepti torto viršų ir šonus, papuošti kokoso drožlėmis ir šokoladu.
    Norint išgauti formas reiktų jas pasiruošti prieš darant tortą. Ištirpinti šokoladą (82%) ir piešti norimas formas ant kepimo popieriaus, dėti į šaldytuvą sustingti.

  5. Jei mirkėte abi sausainių puses, šaldytuve palaikykite bent apie 30minučių. Jei tik vieną pusę - apie 1h arba per naktį :)

Receptą atsiuntė Laura
 
 
Komentarai0
Ar žinote, kad...

Kaitinamas pienas neišbėgs, jei prieš kaitinant puodo šonus patepsite sviestu arba margarinu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Miltiniai blynai Įdaryti makaronų vamzdeliai Virtos “gėlytės” Silkė su cinamonu Vištienos širdelių guliašas Miltiniai blynai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!