Greita paieška
Receptai
Draugai

Grybų sriuba

Grybų sriuba
Grybų sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Tirštos sriubos, Sriubos
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Sriubai:
  • Grybai , 500 gramų
  • Bulvės , 500 gramų
  • Grietinė , 200 gramų
  • Svogūnai , 200 gramų
  • Žalumynai (įvairūs) , 1 pundelis
  • Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai , 4 vienetai
  • Augalinis aliejus , 4 valgomieji šaukštai
  • Vanduo , 50 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Labai smulkiai supjaustome svogūnus.

  2. Grybai tinka įvairiausi. Gali būti marinuoti ar švieži, svarbiausia, kad būtų paruošti virimui. Jei švieži, nuvalyti ir nuvirti.

  3. Į duodą įpilame aliejaus ir pakepiname svogūnus. Apie 2 min.

  4. Sudedame susmulkintus grybus, užpilame vandeniu, pagardiname druska ir pipirais. Verdame 30 min.

  5. Bulves supjaustome kubeliais.

  6. Sudedame į puodą su grybais ir verdame, kol suminkštėja bulvės. Apie 15 min. Jei vandens kiekis per mažas, įpilame tiek, kad vanduo apsemtų ir bulves.

  7. Pasirinktus žalumynus susmulkiname.

  8. Į sriubą sudedame grietinę, išmaišome. Jei trūksta druskos, dar šiek tiek įmaišome.

  9. Sudedame žalumynus, išmaišome. Troškiname dar apie 2 min.

Receptą atsiuntė Odeta
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Daržovės bus skanesnės ir praras mažiau vitaminų bei mineralinių medžiagų, jei jas dėsite virti į verdantį vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Tarkuotų bulvių virtinukai Grybų padažas Purūs keksiukai Faršu įdarytos paprikos Troškintos kiaulienos kepenėlės Miltiniai blynai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!