Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Rudens gėrybės"

Grybų sriuba

Grybų sriuba
Grybų sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Tirštos sriubos, Sriubos
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Sriubai:
  • Grybai , 500 gramų
  • Bulvės , 500 gramų
  • Grietinė , 200 gramų
  • Svogūnai , 200 gramų
  • Žalumynai (įvairūs) , 1 pundelis
  • Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai , 4 vienetai
  • Augalinis aliejus , 4 valgomieji šaukštai
  • Vanduo , 50 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Labai smulkiai supjaustome svogūnus.

  2. Grybai tinka įvairiausi. Gali būti marinuoti ar švieži, svarbiausia, kad būtų paruošti virimui. Jei švieži, nuvalyti ir nuvirti.

  3. Į duodą įpilame aliejaus ir pakepiname svogūnus. Apie 2 min.

  4. Sudedame susmulkintus grybus, užpilame vandeniu, pagardiname druska ir pipirais. Verdame 30 min.

  5. Bulves supjaustome kubeliais.

  6. Sudedame į puodą su grybais ir verdame, kol suminkštėja bulvės. Apie 15 min. Jei vandens kiekis per mažas, įpilame tiek, kad vanduo apsemtų ir bulves.

  7. Pasirinktus žalumynus susmulkiname.

  8. Į sriubą sudedame grietinę, išmaišome. Jei trūksta druskos, dar šiek tiek įmaišome.

  9. Sudedame žalumynus, išmaišome. Troškiname dar apie 2 min.

Receptą atsiuntė Odeta
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kisielius neapsitrauks plėvele, jei išvirusios jo paviršių pabarstysite cukraus pudra.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Įdaryti makaronų vamzdeliai Pikantiški vištienos kepsneliai Miltiniai blynai Naminė pica Virtų bulvių cepelinai su mėsa Zrazai su trimis įdarais
Reklama
Prisijunk prie mūsų!