Greita paieška
Receptai
Draugai

Juodųjų serbentų pyragas

Juodųjų serbentų pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Juodieji serbentai , 500 gramų
  • Rudasis cukrus , 40 gramų
  • Citrinos žievelė , 1 valgomasis šaukštas
  • Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Miltai , 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai , 190 gramų
  • Rudasis cukrus , 165 gramai
  • Avižiniai dribsniai , 160 gramų
  • Druska , 0,8 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai , 0,8 arbatinio šaukštelio
  • Soda , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas , 150 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišomi visi sausi tešlos ingredientai tarpusavyje.

  2. Į sausų ingredientų mišinį dedama supjaustytas sviestas ir minkoma tešla iki trupinėlių.

  3. Pusė tešlos dedama į kepimo indą ir kepama 15 minučių 175 C laipsnių orkaitėje.

  4. Sumaišoma cukrus, citrinos žievelės, cinamonas ir miltai.

  5. Į šią masę pilama citrinos sultys ir ištirpintas, atvėsintas sviestas. Išmaišoma.

  6. Galiausiai įmaišomos nuplautos, nusausintos uogos.

  7. Įdaras pilamas ant iškepusio pagrindo, o ant viršaus sudedama likusi dalis tešlos.

  8. Kepama dar 30 - 40 minučių.

  9. Pyragas pjaustomas visiškai atvėsęs.

Receptą atsiuntė Adelė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Virti burokėliai bus skanesni ir turės daugiau vertingų medžiagų, jei juos virsite nesūdytame vandenyje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Silkės ir riešutų salotos Įdaryti makaronų vamzdeliai Čenakai Faršu įdarytos paprikos Burokėlių salotos Želė tortas „Vasarėlė“
Reklama
Prisijunk prie mūsų!