Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Rudens gėrybės"

Juodųjų serbentų pyragas

Juodųjų serbentų pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Juodieji serbentai , 500 gramų
  • Rudasis cukrus , 40 gramų
  • Citrinos žievelė , 1 valgomasis šaukštas
  • Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Miltai , 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai , 190 gramų
  • Rudasis cukrus , 165 gramai
  • Avižiniai dribsniai , 160 gramų
  • Druska , 0,8 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai , 0,8 arbatinio šaukštelio
  • Soda , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas , 150 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišomi visi sausi tešlos ingredientai tarpusavyje.

  2. Į sausų ingredientų mišinį dedama supjaustytas sviestas ir minkoma tešla iki trupinėlių.

  3. Pusė tešlos dedama į kepimo indą ir kepama 15 minučių 175 C laipsnių orkaitėje.

  4. Sumaišoma cukrus, citrinos žievelės, cinamonas ir miltai.

  5. Į šią masę pilama citrinos sultys ir ištirpintas, atvėsintas sviestas. Išmaišoma.

  6. Galiausiai įmaišomos nuplautos, nusausintos uogos.

  7. Įdaras pilamas ant iškepusio pagrindo, o ant viršaus sudedama likusi dalis tešlos.

  8. Kepama dar 30 - 40 minučių.

  9. Pyragas pjaustomas visiškai atvėsęs.

Receptą atsiuntė Adelė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jeigu tešlai trūksta druskos, tai ištirpinkite jos mažame kiekyje vandens arba pieno, supilkite į tešlą ir gerai ją išminkykite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Įdaryti makaronų vamzdeliai Ypatingieji kotletai Lavašo suktinukai Virtos “gėlytės” Žemaičių blynai su faršu Purūs keksiukai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!