Greita paieška
Receptai
Draugai

Keksas

Keksas
Rekomenduojame:
Įvertino 7 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Kiaušiniai , 4 vienetai
  • Cukrus , 1 stiklinė
  • Vanilė , 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas , 150 gramų
  • Grietinė , 2 valgomieji šaukštai
  • Kakava , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Soda , 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai , 2 stiklinės
  • Brendis , 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Grietinę sumaišome su soda,kiaušinius suplakame su cukrumi ir su suminkštintu sviestu arba margarinu. Visus ingredientus sumaišome kartu,į gautą masę supilame vanilę, brendį ir miltus, gerai išmaišome.

  2. Tešlą padaliname į dvi dalis.

  3. Vieną dalį atidedame, o į antrąją supilame kakavą ir gerai išmaišome.

  4. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais.

  5. Į vidurį dedame 2 šaukštus šviesios tešlos, ant viršaus 2 šaukštus tamsios (tešla su kakava) ir taip sluoksniais dedame kol baigiasi tešlos masė.

  6. Šviesią ir kakavinę tešlą galima sumaišyti ir tik tuomet dėtį į kepimo formą.

  7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 minučių.

Receptą atsiuntė Monika
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei norite ilgiau išlaikyti salotų lapus šviežius, nuplaukite juos ir, suvynioję į servetėlę, sudėkite į polietileninį maišelį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Miltiniai blynai Pomidorų sriuba su ryžiais Virtos “gėlytės” Pievagrybių padažas Čenakai Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Reklama
Prisijunk prie mūsų!