Greita paieška
Receptai
Draugai

Kepti baklažanai

Kepti baklažanai
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Baklažanai , 2 vienetai
  • Svogūnai , 2 vienetai
  • Sultinio kubeliai , 1 vienetas
  • Fermentinis sūris , 150 gramų
  • Pomidorai , 4 vienetai
  • Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus , 4 valgomieji šaukštai
  • Miltai , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Džiūvėsėliai , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Česnakai , 2 skiltelės
  • Pipirai , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Baklažanus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti griežinėliais. Griežinėlius apibarstyti iš abiejų pusių druska ir palikti 10 minučių. Sudėti į sietelį ir nuplikyti verdančiu vandeniu.

  2. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste.

  3. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, česnaką nulupti, sutrinti ir viską sudėti į keptuvę prie svogūno.

  4. Sultinį ištirpinti 0,5 l karšto vandens, supilti į keptuvę ir viską troškinti apie 10–15 minučių, kol pomidorai suminkštės.

  5. Troškintas daržoves pertrinti per sietelį, kad būtų tirštas padažas.

  6. Baklažanų griežinėlius apvolioti miltuose ir apkepinti svieste.

  7. Turimo daržovių padažo įpilti į keraminius indelius, kad apsemtų dugną, ir sluoksniuoti pakepintą baklažaną bei plonai supjaustytą fermentinį sūrį. Tada supilti likusį daržovių padažą, uždengti sūrio griežinėliu, apibarstyti džiūvėsėliais ir apšlakstyti tirpintu sviestu.

  8. Šauti į karštą orkaitę ir kepti, kol paviršius gražiai apgels.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kepsniai bus minkštesni, jei juos prieš kepant patepsite acto ir aliejaus mišiniu ir paliksite keletui valandų.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Velykiniai margučiai Silkė su cinamonu Marinuota strimele Salotos su lašiša Zrazai su trimis įdarais Virtas jaučio liežuvis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!