Greita paieška
Receptai
Draugai

Marinuota višta kepta orkaitėje su bulvytėmis

Marinuota višta kepta orkaitėje su bulvytėmis
Rekomenduojame:
Įvertino 14 lankytojų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Višta , 1 vienetas
  • Česnakai , 6 skiltelės
  • Majonezas , 4 valgomieji šaukštai
  • Prieskoniai šašlykams , 1 žiupsnelis
  • Prieskoniai , 2 žiupsneliai
  • Bulvės , 16 vienetų
Gaminimo instrukcija:
  1. Nusiplauname vištą ir padedame ją nuvarvėti į šoną .

  2. Imame nuluptus česnakus, sutriname į dubenėlį, įsiberiame į tą patį dubenėlį šašlykų prieskonių, truputis vegetos ir majonezo 2-3 šaukštai. Visa tai išmaišome ir imame tepti visą vištą. Ištepame išorą, vidų net pakišame ranką po krutinėlės oda ir ten išmasažuojame truputį su marinato mase.
    Tuomet padedame vištą į šoną (višta turi būti uždengta, kad neįeitų oro) ir imamės bulvių.

  3. Bulves nulupame, nuplauname (bulvių kiekis priklauso nuo jūsų apetito :)) ir pjauname per pusę (aišku priklauso ir nuo bulvės didžio) sudedame į dubenį, įberiame pipirų ir vegetos pagal skonį, majonezo (priklauso nuo bulvių kiekio). Išmaišome ir paliekame 3-4 val., kartu su višta.

  4. Praėjus šiam laikui įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu, kol ji kais, į skardos vidurį dėti vištą ir aplink ją bulves. Kepti apie pusantros valandos . Garnyras priklauso nuo jūsų skonio :)
    skanaus :)

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Nepanaudotas svogūnas ilgiau išliks šviežias ir maistingas, jei perpjautą vietą patepsite riebalais.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Miltiniai blynai Virtų bulvių cepelinai su mėsa Adžika Troškintos kiaulienos kepenėlės Gardutėlė kriaušių uogienė Čenakai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!