Greita paieška
Receptai
Draugai

Mieliniai blynai su obuoliais

Mieliniai blynai su obuoliais
Rekomenduojame:
Įvertino 10 lankytojų 1

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Pienas , 250 mililitrų
  • Mielės , 30 gramų
  • Cukrus , 4 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Miltai , 250 gramų
  • Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
  • Likeris , 1 valgomasis šaukštas
  • Obuoliai , 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje mieles ištrinti su 1 arbatiniiu šaukšteliu cukraus.

  2. Supilti pieną ir gerai išmaišyti. Pridengti ir šiltai palikti 20 min., kol masė ims burbuliuoti ir kilti.

  3. Kitame dubenyje mikseriu išplakti likusį cukrų su kiaušiniais.

  4. Įmaišyti kiaušinių masę į mieles.

  5. Suberti miltus, vanilinį cukrų, supilti aliejų ir likerį (galima nepilti). Mikseriu paplakti 1-2 min.

  6. Įmaišyti rūgščius obuolius (šiame recepte netinka saldūs), nuluptus ir supjaustytus nedideliais kubeliais, pridengti ir palikti šiltai 45 min.

  7. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Kepti blynus ant vidutinės ugnies, kad jie spėtų pakilti, bet nesudegtų. Kepti, kol gražiai pagels, apversti ir pabaigti kepti. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra ir iškart patiekti.

Receptą atsiuntė Sandra
Komentarai1
L

reikia pašildyti pieną, nes mielės neiškils arba lėtai kils jei bus šaltas pienas :)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei pyragą, keksą ar kitą kepinį sunku išimti iš formos, tai apverskite jį ant servetėlės ir ant formos viršaus uždėkite sudrėkintą rankšluostį. Po 10 min. Kepinys vienodai atšoks nuo formos sienelių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Žemaičių blynai su faršu Įdaryti makaronų vamzdeliai Pikantiški vištienos kepsneliai Vištienos širdelių guliašas Burokėlių salotos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!