Greita paieška
Receptai
Apklausa
Kiek eurų išleidžiate maistui per savaitę?
Draugai
Konkursas "Paprasta ir labai gardu"

Purūs keksiukai

Purūs keksiukai
Rekomenduojame:
Įvertino 21 lankytojas 8

Kategorijos: Pyragaičiai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Patiekalo kaina: 10 Lt
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kiaušiniai , 3 vienetai
  • Cukrus , 200 gramų
  • Saulėgrąžų aliejus , 250 mililitrų
  • Pienas , 120 mililitrų
  • Citrinos žievelė , 1 vienetas
  • Miltai , 300 gramų
  • Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.

  2. Maišant mediniu šaukštu palaipsniui įmaišyti trynius, cukrų, aliejų, pieną, citrinos žievelę, įsijotus miltus.

  3. Supilti tešlą į popierines formeles, dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 18 - 25 min.

  4. Iškepusius perdėti ant grotelių, kad atšaltų.

Komentarai8
kristina

Labai skanus gavosi,aciu labai.Rytoj mano sunelis prekiaus šiais keksiukais mokykloje."Kaziuko mugėje"

Giedrė

Geras receptas, gaunasi labai purūs ir skanūs. Tik pas mane su keliomis korekcijomis: kaip kažkas minėjo, aliejaus 190ml, cukraus - 2-3 šaukštais daugiau. Cukraus pridėjau, nes dėjau į tešlą šaldytus juodus serbentus, o jie rūgštoki. Bendrai gavosi puikia

Indre

Iskepiau pabandymui viena karta, tai draugas dabar vis praso kad kepciau :) va ir dabar partija orkaitej kepa :) tikrai skaniausi kokius teko daryt, puikus receptas 10/10

Daiva

Išbandėme kaip dovaną mamai mamos dienos proga ir nenusivylėme.Tik sumažinome aliejaus kiekį iki 190 ml, truputį per daug įdėjome citrinos žievelės, nes ji jautėsi. Papildomai pridėjome į tešlą šokolado rutuliukių bei migdolo drožlių. Paprasta, skanu, ban

vardas1

ka daryti jeigu gavosi labai riebus keksiukai?

Augustė

iškepiau, labai skanūs buvo, ačiū už puikų receptą(:

Dovile

tikrai reikia :) aliejus ''duoda'' puruma. puikus receptas- gavosi labai skaniai - tikrai purus ir tiesiog tirpsta burnoje, mmm.....

Danguolė

Tikrai reikia 250 ml saulėgrąžų aliejaus?

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Mielinių blynų raugą vertėtų pradėti ruošti prieš 5-6 valandas. Iš pradžių piene ištirpinkite mieles ir dalį miltų, o tik vėliau, kai raugas ims kilti, berkite likusius miltus, dėkite prieskonius.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Ypatingieji kotletai Gaivus persikinis tortas Porų salotos Pikantiški vištienos kepsneliai Čeburėkai Šonkauliukai "Barbekiu"
Reklama
Prisijunk prie mūsų!