Greita paieška
Receptai
Draugai

Pyragas su varške ir mėlynėmis

Pyragas su varške ir mėlynėmis
Pyragas su varške ir mėlynėmis
Rekomenduojame:
Įvertino 7 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Padui:
  • Šokoladiniai sausainiai , 400 gramų
  • Sviestas , 180 gramų
Reikės:
  • Varškė , 500 gramų
  • Mėlynių jogurtas , 350 gramų
  • Cukraus pudra , 100 gramų
  • Citrinos sultys , 2 valgomieji šaukštai
  • Želatina (varškės kremui) , 15 gramų
  • Želatina (želė sluoksniui) , 15 gramų
  • Cukrus , 60 gramų
  • Mėlynės , 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sausainius blenderio pagalba ar kočėlo pagalba sutrinkite iki miltų. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir supilkite į sausainių miltus.

  2. Torto formą išklokite maistine plėvele. Dėkite į torto formą sausainių ir miltų masę; gerai suspauskite padarydami ir kraštus. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

  3. Į varškę sudėkite cukraus pudrą ar cukrų, jogurtą bei citrinos sultis. Viską suplakite mikseriu, kad gautųsi kaip kremas (be jokių varškės gumuliukų). Ištirpinkite želatiną ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.

  4. Ant sustingusio sausainių pagrindo pilkite varškės kremą ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų varškės kremas.

  5. Mėlynes sudėkite į puodą, pilkite cukrų ir užvirkite. Mėlynes sutrinti, jei trintos, tuomet tik išmaišykite su cukrumi.

  6. Želatiną ištirpinkite ir supilkite į dar karštas mėlynes. Viską gerai atvėsinkite.

  7. Sustingus varškės kremui pilti atvėsusias mėlynes ant sustingusio varškės kremo ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų mėlynių želė sluoksnis.

Receptą atsiuntė Indre
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Šviežią mėsą bus lengviau pjaustyti, jei ją šiek tiek palaikykite šaldytuve.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtų bulvių cepelinai su mėsa Virtos “gėlytės” Kepti šonkauliukai medaus-garstyčių marinate Naminė pica Žemaičių blynai su faršu Česnakinis padažas kebabams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!