Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Velykų belaukiant"

Ruginės bandelės su saulėgrąžom

Ruginės bandelės su saulėgrąžom
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai 4

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Ruginiai miltai , 2 stiklinės
  • Vanduo , 0,5 stiklinės
  • Mielės , 1 valgomasis šaukštas
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Cukrus , 1 žiupsnelis
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
  • Saulėgrąžos , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

Miltus suberiame ant lentutės, padarom duobutę, į ją pilame vandenį, mieles, druską, cukrų ir šaukštu maišome, kol užsimaišys tirša tešla, uždengiame ir palaikome 0,5 - 1 valandą šiltai. Svogūną sutarkuojame ir sumaišome su aliejumi, įmaišome į tešlą, papildome miltų, kad tešla minkytųsi ir neliptų prie rankų. Padarome rutuliukus, juos įspaudžiame į saulėgrąžų krūvelę, dedame į skardą ir kepame 20-30 min. 200C. Patiekiame šiltas su sviestu.

Komentarai4
Viktorija

Miltus visus iškart ant lentelės supilt, o paskui dar papildyt, ar tik dalį ant lentelės supilt?

Lina Žebrauskienė

aisku.

nijole

aš naudojau sausas mieles 0,5 pakelio mažo

Lina Žebrauskienė

o kaip suprasti saukstas mieliu? Tai kokiu ir kiek cia ju?

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pirkdami joduotą druską, turėtumėte žinoti, jog tokia druska savo naudingąsias savybes išlaiko 3 - 4 mėnesius. Jodas išgaruoja, jei druska buvo sudrėkusi ar kurį laiką buvo laikoma atvirame inde. Į patiekalus berkite druską prieš pat tiekiant į stalą, o ne gaminimo metu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Pomidorų sriuba su ryžiais Salotos su brokoliais, vyšniniais pomidorais ir krabų mėsa Čili sriuba Sūrio padažas makaronams Čenakai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!