Greita paieška
Receptai
Draugai

Tortas su karamele ir riešutais

Tortas su karamele ir riešutais
Rekomenduojame:
Įvertino 7 lankytojai 4

Kategorijos: Tortai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Miltai , 1 stiklinė
  • Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska , 0,3 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas , 100 gramų
  • Šokoladas , 150 gramų
  • Kiaušiniai , 3 vienetai
  • Rudasis cukrus , 0,5 stiklinės
  • Cukrus , 0,3 stiklinės
  • Medus , 3 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
  • Cukrus , 2 stiklinės
  • Vanduo , 0,5 stiklinės
  • Medus , 1,5 valgomojo šaukšto
  • Grietinė , 200 gramų
  • Sviestas , 30 gramų
  • Pistacijos , 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 176 C laipsnių. Kepimo popieriumi iškloti skardą.

  2. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską viename dubenyje.

  3. Ištirpinti šokoladą su sviestu ant garų vonelės.

  4. Išplakti kiaušinius su visu cukrumi, naudojant mikserį. Įdėti medaus ir vanilės ekstakto, viską gerai sumaišyti. Tada sudėti šokolado masę, išmaišyti, sudėti miltų, sodos ir druskos masę. Viską gerai išmaišyti.

  5. Paruoštą tešlą supilame į skardą ir kepame apie 40 - 45 min. Praėjus 35 minutėms su peilių įpjauti pyragą. Kai iškempa atvėsinti ir išimti iš skardos.

  6. Ruošiame kremą. Storapadžiame puode kaitiname cukrų, medų ir vandenį, nemaišant ant silpnos ugnies apie 5 - 10 minučių (priklausto nuo puodo ir kaitrumo), turite gauti gintarinės spalvos karamelę. Norint gauti tinkamos slapvos karamelę, bet nesudeginti ją, reikia reguliuoti kaitrumą, kai matote, jog susidaro tamsios dėmės ar rūksta, sumažinkite ugnį, nuimkite nuo ugnies ir vėl kaitinkite ant padidintos ugnies.

  7. Kai karamelę gausite tinkamos spalvos, supilkite grietinę ir svietą, būkite atsagūs, nes masė kunkuliuos ir gali šaudyti. Masę maišykite naudodami medinį šaukštą. Maišykite iki vienalytės masės.

  8. Supilkite pistacijas į gautą karamelę, sumaišykite ir pilkite ant pyrago. Galima valgyti su karšta karamele iš karto. Jei norite valgyti šaltą, galima pyragą vėl įdėti į formą, užpilti karamelę ir palikti sušalti. Skanaus.

Receptą atsiuntė Elena
Komentarai4
Ela

Kad isigertu karamele

ernute

O KODEL IPJAUTI?

Paulina

Dievinu karamelę, reikės išbandyti šį būdą.

Kamilė

Atrodo nuostabiai, lauksiu progos kada galėčiau pasigaminti ir išbandyti.

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Daržovės bus skanesnės ir praras mažiau vitaminų bei mineralinių medžiagų, jei jas dėsite virti į verdantį vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Troškintos kiaulienos kepenėlės Kepta vištiena su ryžiais Čenakai Žemaičių blynai su faršu Miltiniai blynai Naminė pica
Reklama
Prisijunk prie mūsų!