Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Jaukios žiemos šventės"

Virtos “gėlytės”

Virtos “gėlytės”
Rekomenduojame:
Įvertino 21 lankytojas 11

Kategorijos: Sausainiai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas , 1 stiklinė
  • Miltai , 7 valgomieji šaukštai
  • Spiritas , 1 valgomasis šaukštas
  • Aliejus , 0,5 litro
  • Cukraus pudra , 20 gramų
  • riebalai , 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

  2. Supilame pervirtą ir ataušintą pieną, beriame miltus. Labai gerai išplakame tešlą, į ją įpilame spiritą, kad kepinys neprisigertų riebalų.

  3. Puode šildome riebalus ir aliejų, įdedame metalines formeles, kad jos įkaistų.

  4. Tada formelę padažome į tešlą ir dedame (formelės nemerkti, kad tešla apsemtų formelės viršų, nes tada nuo jos nenukris gėlytė). Verdame, kol gražiai pagels. Išvirusias gėlytes apibarstome cukraus pudra. Skanaus!

Receptą atsiuntė Gintarė
Komentarai11
vika

Aš formeles pirkau turguje (Veisiejuose). Kad gėlytės priliptu ir nekristu, ištraukus ikaitinta iš aliejaus nusausinu i popierini rankšluostuka. Nedaug, pora kart baksteliu, kad aliejus nevarvėtu

Elena

O nuo formelės nekrenta tai 2 priežastys, kraštai buvo apsemti arba per daug įkaitinta formelė

Elena

Aš kiekvienais metais Kalėdoms kepu šiuos sausainius ir galiu pasidalyti patirtimi, kad tešla priliptu prie formelės ją reikia įkaitinti riebaluose po to riebalus nukratyti ir pamerkti į tešlą tik iki kraštų. Tuoj pat pamerkti į karštus riebalus ir p

Nijolė

kad nukristu gaminys patarčiau į negylę lėkštę įsipilti tešlos ir tada mirkyti formeles

Laima Poe

Kad netrauktų riebalų į tešla šiek tiek spirito įpilkit :) prisimenu vaikystėje mama taip darydavo ;)

kristina

gavau formele jau isbandziau si receptuka riebalu tikrai neprisitrauke , bet kazko truksta esu ragavusi skanesni

kristina

gavau formele jau isbandziau si receptuka riebalu tikrai neprisitrauke , bet kazko truksta esu ragavusi skanesni

violeta

Labai skanu ,bet man nesigauna nekrenta ,nuo formeles

Ema

Nuostabūs vaikystės prisiminimai... Su mamyte dažnai virdavom. Vadindavom ,,Rožėm". Skubėsiu ieškot formelių (tikrai neturėtų būt išmestos)... O ir nusipirkt, man atrodo, turėtų būt... nors niekur nemačiau.

Janina

O kam tas pienas,juk tada jos nebūna trapios?

G!

O kur galima nusipirkti tokių formų?

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei norite, kad krapai ir petražolės ilgiau išsilaikytų, apšlakstykite juos šaltu vandeniu, įdėkite į celofaninį maišelį, į kurį pripūskite oro ir stipriai užrišę, laikykite šaldytuve.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Salotos su lašiša Pomidorų sriuba su ryžiais Troškintos kiaulienos kepenėlės Čičinsko kepsnys Želė tortas „Vasarėlė“ Žemaičių blynai su faršu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!