Spice.lt

Čili džemas

Čili džemas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Gaminant patartina būti su guminėmis pirštinėmis. Jeigu norite, kad padažas būtų švelnesnis, dalį čili galima keisti pomidorais,

  2. Pipirus įpjauti išilgai.

  3. Puode užvirinti vandenį ir sudėti pipirus. Palikti karštame vandenyje 2 - 3 minutes.

  4. Pipirus perkelti į dubendį su lediniu vandeniu.

  5. Nupjauti žalius galiukus ir išimti sėklas.

  6. Pipirus susmulkinti į 4 - 5 dalis kiekvieną.
    .

  7. Užpilti stikline vandens ir sutrinti elektriniu trintuvu.

  8. Česnaką ir svogūną susmulkinti.

  9. Keptuvėje įkaitinti 3 šaukštus aliejaus. Apkepti svogūnus ir česnakus.

  10. Į keptuvę sudėti čili masę ir cukrų, druską. Palikti troškintis apie 30 minučių, pamaišant.

  11. Atvėsinti.

  12. Sudėti į stiklinainius. Ant viršaus užpilti aliejaus, kad padažas laikytųsi ilgiau. Laikyti šaldytuve