Spice.lt

Svogūnų džemas

Svogūnų džemas

Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite.

  2. Įkaitinkite aliejų dideliame puode. Sukapokite česnaką ir sudėkite į puodą kartu su svogūnais, druska, cukrumi ir čiobreliu.

  3. Troškinkite kol išgaruos visas susidaręs svogūnų skystis. Tai gali užtrukti apie 40 minučių.

  4. Skysčiui išgaravus, supilkite raudoną sausą vyną ir actą. Kaitinkite tol, kol išgaruos actas, o vynas taps kaip sirupas. Džemas turi gautis tirštokas.

  5. Šis džemas neturi jokio svogūnų skonio! Tinka prie kiaulienos, jautienos ir ožkos sūrio.