Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Įsigijote sulčiaspaudę – o kas toliau?

2016-07-29 16:49:55
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Įsigijote sulčiaspaudę – o kas toliau?

Vasara – puikus metas, kurio laukia visi šviežių vaisių, uogų ir daržovių mėgėjai. Tad, išvydus ant prekystalio iš toli šviečiančias uogas ar raudonskruosčius obuoliukus, noras pradėti maitintis sveikiau kyla natūraliai ir kai toks didelis skanumynų pasirinkimas aplink, tai atrodo visai įgyvendinamas tikslas. „Dažnai norėdami sveikiau maitintis žmonės pasirenka techniką, kuri tai padėtų padaryti, tarsi užtvirtintų pasiryžimą. Šiuo metu matoma tendencija, jog tokį vaidmenį atlieka sulčiaspaudės“, - teigia didžiausios elektroninės parduotuvės Lietuvoje Pigu.lt atstovai. Tačiau įsigyti sulčiaspaudę neužtenka. Ką dar reikia žinoti apie sultis, jų spaudimą ir gėrimą?

 

Skaniausios, sveikiausios ir vertingiausios sultys – tik tik išspaustos. Sultims ruošti rinkitės prinokusius, tačiau nepernokusius vaisius ir daržoves. Geriausia rinktis iš savo daržo ar pažįstamų, galbūt ekologiškų ūkių, kur kokybė yra tikrai gera, o vaisiai bei daržovės nepersisunkusios chemikalais. Bet kokiu atveju pirmas žingsnis – gerai viską nuplauti, pašalinti odeles ir sudėti viską į spaustuvę. Viską reikia atlikti tik prieš pat spaudžiant sultis ir greitai, jog vaisiai nepradėtų ruduoti.

 

Sultis reikia išgerti ne vėliau kaip per pusvalandį po išspaudimo. Kuo ilgiau jos laikomos, tuo daugiau vitaminų ir maistingųjų medžiagų jos praranda bei pakeičia skonį. Po maždaug dviejų valandų sultys būna praradusios apie 80 proc. naudingų savybių, tad spausti didelį kiekį ir jį laikyti tikrai neapsimoka. Visgi, jei sulčių pasidarėte per daug, geriausia jas laikyti šaldytuve.

 

Šį faktą reikėtų prisiminti ir užsakant šviežias sultis maitinimosi įstaigose. Jei sultys nėra spaudžiamos jums prie akių, greičiausiai jos bus išspaustos anksčiau, laikomos šaldytuve ir jau niekuo nesiskirs nuo apdorotų sulčių tetrapakuose. Jei tokios sultys būtų spaustos ryte dar galima būtų pateisinti pavadinimą „šviežios sultys“, tačiau būna ir tokių atvejų, kad kavinės „šviežias“ sultis spaudžia vos porą kartų per savaitę. Tad didesnė nauda įsigyti sulčiaspaudę ir spausti sultis patiems.

 

Sulčių kokybę lemia ir pačios sulčiaspaudės pasirinkimas, tad pirmiausia reikėtų neskubėti ir gerai apsvarstyti, kokia sulčiaspaudė jums reikalinga. Šiuo metu rinkoje esama įvairiausių rūšių sulčiaspaudžių, tad tikrai yra iš ko rinktis. Specialistai atkreipia dėmesį, jog sraigtinės arba lėtaeigės sulčiaspaudės sultis spaudžia švelniau nei kitos itin populiarios – centrifūginės. Centrifūginės išspaudžia tarkavimo būdu iki paskutinio lašo, tačiau sultyse lieka mažiau naudingų medžiagų, nes sulčiaspaudės mechanizmas greitai įkaista, o šiluma turi įtakos sulčių naudingųjų medžiagų mažėjimui. Tačiau jų privalumas greitis – užsimanei sulčių – sumetei viską į sulčiaspaudę ir jau po kelių sekundžių gali mėgautis stikline šviežių sulčių. Ne tokiems nekantiems labiau turėtų patikti lėtaeigės sraigtinės sulčiaspaudės, kurios puikiausiai atlieka savo darbą bei jų technologiją užtikrina didesnį kiekį naudingų medžiagų sultyse. Sveikuoliams tai pats geriausias pasirinkimas. 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Maisto kalendorius. Vasaris
Maisto kalendorius. Vasaris

Vasario 1 diena: Kepto Aliaskos deserto

Verbų sekmadienis
Verbų sekmadienis

Ne aš mušu, Verba muša.
Ne tau sopa, Verbai sopa.
Už nedėlios bus Velykos.

Špinatai
Špinatai

Špinatai puikiai dera su sūriu, šonine, pomidorais, kedrų riešutais. Kadangi net ir termiškai apdoroti špinatai išlieka sodrios žalios spalvos, juos dažnai naudoja pyragų ir užkepėlių įdaruose.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Kaitinamas pienas neišbėgs, jei prieš kaitinant puodo šonus patepsite sviestu arba margarinu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Čičinsko kepsnys Žemaičių blynai su faršu Silkės šulinėliai Vištienos apkepas su brokoliais Ypatingieji kotletai Įdaryti makaronų vamzdeliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!