Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Įsigijote sulčiaspaudę – o kas toliau?

2016-07-29 16:49:55
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Įsigijote sulčiaspaudę – o kas toliau?

Vasara – puikus metas, kurio laukia visi šviežių vaisių, uogų ir daržovių mėgėjai. Tad, išvydus ant prekystalio iš toli šviečiančias uogas ar raudonskruosčius obuoliukus, noras pradėti maitintis sveikiau kyla natūraliai ir kai toks didelis skanumynų pasirinkimas aplink, tai atrodo visai įgyvendinamas tikslas. „Dažnai norėdami sveikiau maitintis žmonės pasirenka techniką, kuri tai padėtų padaryti, tarsi užtvirtintų pasiryžimą. Šiuo metu matoma tendencija, jog tokį vaidmenį atlieka sulčiaspaudės“, - teigia didžiausios elektroninės parduotuvės Lietuvoje Pigu.lt atstovai. Tačiau įsigyti sulčiaspaudę neužtenka. Ką dar reikia žinoti apie sultis, jų spaudimą ir gėrimą?

 

Skaniausios, sveikiausios ir vertingiausios sultys – tik tik išspaustos. Sultims ruošti rinkitės prinokusius, tačiau nepernokusius vaisius ir daržoves. Geriausia rinktis iš savo daržo ar pažįstamų, galbūt ekologiškų ūkių, kur kokybė yra tikrai gera, o vaisiai bei daržovės nepersisunkusios chemikalais. Bet kokiu atveju pirmas žingsnis – gerai viską nuplauti, pašalinti odeles ir sudėti viską į spaustuvę. Viską reikia atlikti tik prieš pat spaudžiant sultis ir greitai, jog vaisiai nepradėtų ruduoti.

 

Sultis reikia išgerti ne vėliau kaip per pusvalandį po išspaudimo. Kuo ilgiau jos laikomos, tuo daugiau vitaminų ir maistingųjų medžiagų jos praranda bei pakeičia skonį. Po maždaug dviejų valandų sultys būna praradusios apie 80 proc. naudingų savybių, tad spausti didelį kiekį ir jį laikyti tikrai neapsimoka. Visgi, jei sulčių pasidarėte per daug, geriausia jas laikyti šaldytuve.

 

Šį faktą reikėtų prisiminti ir užsakant šviežias sultis maitinimosi įstaigose. Jei sultys nėra spaudžiamos jums prie akių, greičiausiai jos bus išspaustos anksčiau, laikomos šaldytuve ir jau niekuo nesiskirs nuo apdorotų sulčių tetrapakuose. Jei tokios sultys būtų spaustos ryte dar galima būtų pateisinti pavadinimą „šviežios sultys“, tačiau būna ir tokių atvejų, kad kavinės „šviežias“ sultis spaudžia vos porą kartų per savaitę. Tad didesnė nauda įsigyti sulčiaspaudę ir spausti sultis patiems.

 

Sulčių kokybę lemia ir pačios sulčiaspaudės pasirinkimas, tad pirmiausia reikėtų neskubėti ir gerai apsvarstyti, kokia sulčiaspaudė jums reikalinga. Šiuo metu rinkoje esama įvairiausių rūšių sulčiaspaudžių, tad tikrai yra iš ko rinktis. Specialistai atkreipia dėmesį, jog sraigtinės arba lėtaeigės sulčiaspaudės sultis spaudžia švelniau nei kitos itin populiarios – centrifūginės. Centrifūginės išspaudžia tarkavimo būdu iki paskutinio lašo, tačiau sultyse lieka mažiau naudingų medžiagų, nes sulčiaspaudės mechanizmas greitai įkaista, o šiluma turi įtakos sulčių naudingųjų medžiagų mažėjimui. Tačiau jų privalumas greitis – užsimanei sulčių – sumetei viską į sulčiaspaudę ir jau po kelių sekundžių gali mėgautis stikline šviežių sulčių. Ne tokiems nekantiems labiau turėtų patikti lėtaeigės sraigtinės sulčiaspaudės, kurios puikiausiai atlieka savo darbą bei jų technologiją užtikrina didesnį kiekį naudingų medžiagų sultyse. Sveikuoliams tai pats geriausias pasirinkimas. 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Aukštakulniai iš šokolado: ir gražu, ir skanu!
Aukštakulniai iš šokolado: ir gražu, ir skanu!

Konditeris Franz Kuli sugalvojo pagaminti ne šiaip sau saldainius, o valgomus aukštakulnius iš šokolado! Jo gaminiai iš karto priverčia varvinti seilę. Spalvoti ornamentuoti šokoladiniai bateliai tikrai patiktų kiekvienai damai...

Retesnės druskos rūšys
Retesnės druskos rūšys

Nuo seno Lietuvoje pirkėjai dažniausiai renkasi iškastinę druską. Pastaruoju metu padidėjus druskos pasirinkimui parduotuvėse, išpopuliarėjus įvairiausių druskos rūšių reklamai interneto svetainėse, dažnas pirkėjas susidomi ir egzotiškesnėmis druskos rūšimis.

Maistas, kuris greitina medžiagų apykaitą
Maistas, kuris greitina medžiagų apykaitą

Vienas iš pagrindinių veiksnių, neleidžiančių atsirasti antsvoriui - greita medžiagų apykaita. Vieniems tai - gamtos dovana, kitiems tenka to tik pavydėti. Medžiagų apykaitą pagreitinti galima sportuojant, ją greitina ir tam tikri maisto produktai.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Jei uogienė pyragėliams per skysta, tai į ją įdėkite 2-3 šaukštus džiūvėsėlių arba kukurūzų dribsnių. Įdaras bus labai skanus.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Virtų bulvių cepelinai su mėsa Purūs keksiukai Žemaičių blynai su faršu Citrinų ir varškės keksas su uogomis Kepta žuvis marinate
Reklama
Prisijunk prie mūsų!