Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Kulinarija - hobis nešantis ir džiaugsmą, ir pelną

2017-04-27 13:07:25
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Kulinarija - hobis nešantis ir džiaugsmą, ir pelną

Daliai žmonių maisto ruoša - ne tik kasdienė prievolė, norint pasisotinti, bet ir malonus laisvalaikis, būdas atsipalaiduoti bei išlaisvinti kūrybinę energiją. Jūs taip pat negalite gyventi be virtuvę užliejančių aromatų, išskirtinių skonių paieškų ir susižavėjimo kupinų valgytojų padėkų? Atsiduokite kulinarinei aistrai ir paverskite savo hobį pelną nešančiu darbu.

 

Pirmas žingsnis - kulinarinis tinklaraštis

 

Tinklaraštis - puikus pasirinkimas kūrybingam ir šiuolaikiškam žmogui, turinčiam svajonę savo hobį paversti darbu ar papildomų pajamų šaltiniu. Gamindami skirkite keletą minučių ir būtinai nufotografuokite patiekalus, pasižymėkite su receptu susijusias pastabas. Pradėkite publikuoti savo receptus tinklaraštyje ar socialinio tinklo paskyroje. 

 

Stebėkite skaitytojų reakcijas, sekite įrašų populiarumą ir ieškokite savęs - teminiai tinklaraščiai dažniausiai sulaukia didesnio dėmesio. Galbūt jus domina konditerija ar sveikuoliška virtuvė, o galbūt tradiciniai patiekalai iš viso pasaulio?

 

Žinoma, kulinarinis tinklaraštis greitai didelio pelno neatneš, tačiau, jeigu nuolat tobulėsite ir būsite pakankamai aktyvūs, jus būtinai pastebės. Iš pradžių gausite barterinių mainų pasiūlymų - gamintojai už įrašą jums padovanos įvairių produktų. Tinklaraščiui populiarėjant nesikuklinkite paprašyti ne tik produkcijos pavyzdžių, bet ir sąskaitos už reklamą apmokėjimo.

 

Antras žingsnis - privatūs užsakymai

 

Publikuojant receptus neabejotinai sulauksite ne tik skaitytojų komentarų, bet ir privačių užsakymų užklausų. Didžiausio populiarumo sulaukia įvairūs gaminiai šventėms - gaminti nemėgstantys ar laiko stokojantys žmonės mielai užsisako šaltų užkandžių rinkinius, šventinius tortus, dekoruotus keksiukus.

 

Vis daugiau žmonių rūpinasi savo sveikata, stengiasi sveikiau maitintis, mieliau renkasi namuose gamintą maistą, ieško gurmaniškų skonių. Tikėtina, kad juos sudomintų namuose kepta duona, be konservantų ir pridėtinio cukraus išvirtas pomidorų padažas ar įgudusio kulinaro sumaišyti, išskirtiniai prieskonių mišiniai.

 

Apskaičiuokite savo gaminių savikainą, įtraukite elektros energijos, dujų, vandens sąnaudas, įvertinkite jūsų laiko ir patirties kainą, peržvelkite potencialių konkurentų pasiūlymus, atlikite bent nedidelę rinkos analizę. Atlikę šiuos darbus galėsite objektyviai įkainoti ir pasiūlyti užsakyti savo kulinarinius šedevrus.

 

Trečias žingsnis - verslo kūrimas

 

Įtvirtinę savo vardą, įgiję patirties, sukaupę jūsų kulinarinio talento gerbėjų bazę ir užsidirbę šiek tiek pinigų galite ryžtis žengti didesnį žingsnį bei savo hobį paversti verslu.


Galbūt jūsų tinklaraščio įrašai yra tokie kokybiški, kad nusipelno sugulti į knygą? O galbūt jūs atradote net pusryčiauti nemėgstančius sužavinčią granolą, galinčią puikuotis sveiko maisto krautuvėlės lentynoje? Gal pradėję daugiau gaminti namuose patobulinote kūno formas ir galite padėti kitiems, teikdami asmenines konsultacijas, padėdami sudaryti dietinį meniu? Vaikystės svajonė apie savo restoranėlį ar kepyklėlę ima atrodyti pasiekiama?

 

Verslo kūrimas - rimtas sprendimas, kuriam, tikėtina, prireiks paskolos ar investuotojų pagalbos, tad būtinai pasitarkite ne tik su šeimos nariais, bet ir su profesionalais. Sustygavę verslo planą apsišarvuokite ryžtu, nusiteikite rimtam darbui ir nepraraskite pirminės meilės kulinarijai, o mes linkime sėkmės ir su nekantrumu laukiame galimybės pasimėgauti magiškais skoniais!

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Japonų šitake grybai
Japonų šitake grybai

Šitake grybą Japonijoje maistui ir ligoms gydyti vartoja daugiau nei 2000 metų. Senovės Japonijoje jis buvo toks brangus, kad juo mėgautis galėjo tik valdovai ir jiems artimiausi žmonės. Ant medžių kamienų augantį grybą dar vadina miegančiojo Budos grybu. Iš Japonijos Šitake paplito į Kiniją ir Korėją, Tolimuosius Rytus ir iš ten po visą pasaulį. Gurmanams tai išskirtinis delikatesas.

Naudingasis imbieras
Naudingasis imbieras

Imbieras yra kilęs iš Pietų Azijos, džiovintu pavidalu pasiekė Viduržemio jūros regioną ir viduramžių laikais tapo vienu populiariausiu prieskonių Europoje. Jau prieš 5000 metų imbieras buvo rekomenduojamas peršalus, karščiuojant. Kinų jūrininkai kramtydavo imbierą arba dėdavo jo į maistą kaip priemonę nuo jūros ligos. Graikai dievino imbierą dėl jo savybės pagerinti virškinimą.

Keisčiausios tortų idėjos
Keisčiausios tortų idėjos

Ar norėtumėte gauti tortą, vardinės rankinės pavidalu? O gal Jums labiau patiktų herojai iš vaikiško filmuko? Šiandien kulinarai turi ne tik begalę specialių formų, padedančių puošti tortus, bet ir dar daugiau keistų idėjų!

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Apvytusias daržoves atgaivinsite, jei jas valandai pamerksite į šaltą vandenį su actu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Pomidorų sriuba su ryžiais Braškių užkandis "Šokoladinė vasara" Šašlykas su kiviais Alumi marinuoti šašlykai Citrininiai šašlykai Skanūs varškėčiai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!