Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Naminių makaronų ruošimo principai

2012-07-30 12:54:04
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Naminių makaronų ruošimo principai

Pagrindiniai naminių makaronų gaminimo principai:

 

M i l t a i.  Naminių makaronų gamybai naudokite tik ypač kietus kvietinius miltus, paprastai tokie miltai žymimi - 00 kodu.


K i a u š i n i a i. Skaniausi makaronai pagaminti iš ekologiškų, laisvėje lakstančių vištų kiaušinių.

 

T e š l a. Dviem porcijoms dėkite porą šaukštų miltų, suformuokite šulinį ir į jį įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą aliejaus (jo dėka makaronai nesulips). Pradėkite minkyti tešlą ir minkymo eigoje įdėkite dar porą šaukštų miltų. Tešla turi būti vientisa ir nelipti prie rankų. Iškočiokite tešlą kuo ploniau.


P j a u s t y m a s. Perlenkite makaronus į kelias dalis ir pjaustykite ant lentelės, naudokite makaronų darymo mašinėlę arba suteikite savo makaronams įdomiausias formas.


V i r i m a s. Virkite makaronus labai sūriame, jūros sūrumo vandenyje apie 4 min (jei makaronai ploni).

Paruošti naminius makaronus paprasčiau nei jūs manote! Artimiausias kursas kur makaronus ir jų padažą galėsite gaminti su profesionaliu šefu Ronaldu Nagrockiu – 2012.08.02, užsiregistruokite: http://www.ciopciop.lt/kursas/italijos-virtuve-27.
 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Ką iškylaudami turėtume žinoti apie maisto produktus?
Ką iškylaudami turėtume žinoti apie maisto produktus?

Sušilus orams, vis dažniau skubame į gamtą, keliones. Kiekvieną kartą prisidedame pilnus krepšius maisto. Deja, kuo karštesnė diena, tuo greičiau genda maisto produktai.

Ar žinote kaip virti raudonąsias pupeles?
Ar žinote kaip virti raudonąsias pupeles?

Gamtoje galima rasti daugiau nei 200 pupelių rūšių. Yra baltosios ir raudonosios, juodosios ir purpurinės, o taip pat egzistuoja ir dekoratyvinės pupelės. Populiariausia ir labiausiai paplitusi rūšis yra raudonosios rūšies pupelės, vadinamosios Kidni. Pupeles daug kas mėgsta, juk jos ne tik skanios, bet ir naudingos mūsų sveikatai ir organizmui.

Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?
Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?

Puikios šeimininkės virtuvėje turėtų būti 4 pjaustymo lentelės: viena - žuviai, antra - žaliai mėsai, trečia - duonai ir ketvirta - likusių produktų pjaustymui.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Svogūnas nebus toks aštrus, jei jį kelis kartus perplausite ir palaikysite ties šalto vandens čiurkšle.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Čenakai Įdaryta nugarinė Želė tortas „Vasarėlė“ Pikantiškos salotos Rudeniniai grybukai Raugintų kopūstų sriuba
Reklama
Prisijunk prie mūsų!