Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Naminių makaronų ruošimo principai

2012-07-30 12:54:04
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Naminių makaronų ruošimo principai

Pagrindiniai naminių makaronų gaminimo principai:

 

M i l t a i.  Naminių makaronų gamybai naudokite tik ypač kietus kvietinius miltus, paprastai tokie miltai žymimi - 00 kodu.


K i a u š i n i a i. Skaniausi makaronai pagaminti iš ekologiškų, laisvėje lakstančių vištų kiaušinių.

 

T e š l a. Dviem porcijoms dėkite porą šaukštų miltų, suformuokite šulinį ir į jį įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą aliejaus (jo dėka makaronai nesulips). Pradėkite minkyti tešlą ir minkymo eigoje įdėkite dar porą šaukštų miltų. Tešla turi būti vientisa ir nelipti prie rankų. Iškočiokite tešlą kuo ploniau.


P j a u s t y m a s. Perlenkite makaronus į kelias dalis ir pjaustykite ant lentelės, naudokite makaronų darymo mašinėlę arba suteikite savo makaronams įdomiausias formas.


V i r i m a s. Virkite makaronus labai sūriame, jūros sūrumo vandenyje apie 4 min (jei makaronai ploni).

Paruošti naminius makaronus paprasčiau nei jūs manote! Artimiausias kursas kur makaronus ir jų padažą galėsite gaminti su profesionaliu šefu Ronaldu Nagrockiu – 2012.08.02, užsiregistruokite: http://www.ciopciop.lt/kursas/italijos-virtuve-27.
 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Koldūnų gaminimo ypatumai
Koldūnų gaminimo ypatumai

Koldūnai yra paplitę po visus pasaulio kraštus. Tačiau priklausomai nuo šalies, receptas įvairuoja. Pavyzdžiui, Italijoje jie vadinami ravioli, Kinijoje ir kitose Azijos šalyse – cziao czy, baozcy ir kiti sudėtingi pavadinimai, kuriuos sunku pakartoti, Kaukaze – manty, tušpara ir t.t.

Ką iškylaudami turėtume žinoti apie maisto produktus?
Ką iškylaudami turėtume žinoti apie maisto produktus?

Sušilus orams, vis dažniau skubame į gamtą, keliones. Kiekvieną kartą prisidedame pilnus krepšius maisto. Deja, kuo karštesnė diena, tuo greičiau genda maisto produktai.

Išvirkime skanią sriubą!
Išvirkime skanią sriubą!

Dabar susiformavęs sriubos supratimas atsirado XVIII amžiuje. Iki tol buvo valgomos tirštos sriubos, tepamos ant duonos, vėliau, maždaug tuo metu, atsiradus šaukštui, pradėjo populiarėti ir kiek skystesnės sriubos. Kas gali būti maloniau šaltą žiemos vakarą už dubenėlį šiltos ir skanios sriubos? Tikriausiai nei viena iš mūsų neatsisakytų šio malonumo. O kad sriubą išvirtume kuo skanesnę, pasidalinsime su Jumis keletu patarimų.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Ridikėlių salotos įgaus pikantišką skonį, jei jas apibarstysite smulkintais graikiniais riešutais.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Skanūs varškėčiai Įdaryti makaronų vamzdeliai Pikantiški vištienos kepsneliai Želė tortas „Vasarėlė“ Faršu įdarytos paprikos Pekino kopūstų salotos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!