Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Apklausa
Ar jau galvojate kaip marginsite kiaušinius?
Draugai

Naminių makaronų ruošimo principai

2012-07-30 12:54:04
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Naminių makaronų ruošimo principai

Pagrindiniai naminių makaronų gaminimo principai:

 

M i l t a i.  Naminių makaronų gamybai naudokite tik ypač kietus kvietinius miltus, paprastai tokie miltai žymimi - 00 kodu.


K i a u š i n i a i. Skaniausi makaronai pagaminti iš ekologiškų, laisvėje lakstančių vištų kiaušinių.

 

T e š l a. Dviem porcijoms dėkite porą šaukštų miltų, suformuokite šulinį ir į jį įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą aliejaus (jo dėka makaronai nesulips). Pradėkite minkyti tešlą ir minkymo eigoje įdėkite dar porą šaukštų miltų. Tešla turi būti vientisa ir nelipti prie rankų. Iškočiokite tešlą kuo ploniau.


P j a u s t y m a s. Perlenkite makaronus į kelias dalis ir pjaustykite ant lentelės, naudokite makaronų darymo mašinėlę arba suteikite savo makaronams įdomiausias formas.


V i r i m a s. Virkite makaronus labai sūriame, jūros sūrumo vandenyje apie 4 min (jei makaronai ploni).

Paruošti naminius makaronus paprasčiau nei jūs manote! Artimiausias kursas kur makaronus ir jų padažą galėsite gaminti su profesionaliu šefu Ronaldu Nagrockiu – 2012.08.02, užsiregistruokite: http://www.ciopciop.lt/kursas/italijos-virtuve-27.
 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?
Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?

Puikios šeimininkės virtuvėje turėtų būti 4 pjaustymo lentelės: viena - žuviai, antra - žaliai mėsai, trečia - duonai ir ketvirta - likusių produktų pjaustymui.

Kaip gerti vandenį
Kaip gerti vandenį(1)

Taisyklė, kurios privalu laikytis - negalima gerti valgio metu. Iš skrandžio vanduo pasišalina per 10 minučių po suvartojimo, kartu pasiimdamas praskiestas skrandžio sultis. Tai rimta, nes lėtina maisto virškinimą. Dažnai sakoma, kad valgant išgertas vanduo skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, tokiu būdu gerindamas virškinimą. Bet valgymo metu išgertas vanduo daro blogą įtaką maisto sukramtymui. Vietoj to, kad gerai sukramtytų ir maistą sudrė...

Kulinarijos ir restoranų terminai
Kulinarijos ir restoranų terminai

Tikriausiai ne kartą kilo noras apsilankyti įdomiame restorane ypatinga proga, bet greitai nuvojote mintį šalin ir patraukėte į piceriją. Jei nežinote meniu terminologijos, nesijauskite nepatogiai. Skubame Jums į pagalbą! Pateikiame kulinarijos ir restoranų terminų žodyną.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Aštrus svogūnų kvapas nedirgins akių, jei prieš pjaustydamos peilį suvilgysite šaltu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Pomidorų sriuba su ryžiais Česnakinis padažas kebabams Velykų boba Morengai Mielinė plonapadės picos tešla Amerikietiški blynai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!