Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Naminių makaronų ruošimo principai

2012-07-30 12:54:04
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Naminių makaronų ruošimo principai

Pagrindiniai naminių makaronų gaminimo principai:

 

M i l t a i.  Naminių makaronų gamybai naudokite tik ypač kietus kvietinius miltus, paprastai tokie miltai žymimi - 00 kodu.


K i a u š i n i a i. Skaniausi makaronai pagaminti iš ekologiškų, laisvėje lakstančių vištų kiaušinių.

 

T e š l a. Dviem porcijoms dėkite porą šaukštų miltų, suformuokite šulinį ir į jį įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą aliejaus (jo dėka makaronai nesulips). Pradėkite minkyti tešlą ir minkymo eigoje įdėkite dar porą šaukštų miltų. Tešla turi būti vientisa ir nelipti prie rankų. Iškočiokite tešlą kuo ploniau.


P j a u s t y m a s. Perlenkite makaronus į kelias dalis ir pjaustykite ant lentelės, naudokite makaronų darymo mašinėlę arba suteikite savo makaronams įdomiausias formas.


V i r i m a s. Virkite makaronus labai sūriame, jūros sūrumo vandenyje apie 4 min (jei makaronai ploni).

Paruošti naminius makaronus paprasčiau nei jūs manote! Artimiausias kursas kur makaronus ir jų padažą galėsite gaminti su profesionaliu šefu Ronaldu Nagrockiu – 2012.08.02, užsiregistruokite: http://www.ciopciop.lt/kursas/italijos-virtuve-27.
 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Mažos gudrybės
Mažos gudrybės

Žiedinių kopūstų spalvą išsaugosime, jei juos virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus.

Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, juos virkite pasūdytame vandenyje.

Patartina į bulvių košę pilti tik karštą pieną, nes nuo šalto ji pasidaro tamsi.

Ką daryti, kai virtuvėje įsiveisia kandys?
Ką daryti, kai virtuvėje įsiveisia kandys?

Šalį jau bemaž mėnesį sukaustę šalčiai daugelį priverčia likti namuose. Baimindamiesi sužvarbti gyventojai vis daugiau laiko praleidžia įsitaisę šiltuose būstuose, kuriuose taip pat laiką mėgsta leisti maistinės kandys, tūnančios virtuvės spintelėse ir užkaboriuose.

Koldūnų gaminimo ypatumai
Koldūnų gaminimo ypatumai

Koldūnai yra paplitę po visus pasaulio kraštus. Tačiau priklausomai nuo šalies, receptas įvairuoja. Pavyzdžiui, Italijoje jie vadinami ravioli, Kinijoje ir kitose Azijos šalyse – cziao czy, baozcy ir kiti sudėtingi pavadinimai, kuriuos sunku pakartoti, Kaukaze – manty, tušpara ir t.t.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Sutarkuotos bulvės nepajuoduos, jei įpilsite šiek tiek pieno, įdėsite varškės arba citrinos rūgštelės.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Adžika Gardutėlė kriaušių uogienė Purūs keksiukai Cukinija žiemai "Donecko" Cukinija su pomidorų-česnako užpilu žiemai Pomidorai želatinoje
Reklama
Prisijunk prie mūsų!