Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Šiuolaikinių šaldytuvų galimybės

2017-09-05 17:22:35
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Šiuolaikinių šaldytuvų galimybės

Šaldytuvai jau kuris laikas yra vienas svarbiausių buitinės technikos įrenginių virtuvėje, kadangi jo dėka galima patogiai išlaikyti šviežius produktus. Skirtingi jų dydžiai lengvai pritaikomi įvairiose patalpose, dailus dizainas leidžia šiuos prietaisus priderinti prie kambario interjero, tačiau ne mažiau džiugina ir jų funkcionalumas, kuris bėgant metams vis didėja. Kokias galimybes siūlo šiuolaikiniai šaldytuvai?

Daugeliui yra tekę susidurti su nemaloniomis šaldytuvo atitirpinimo procedūromis, tačiau dabar ir jų galima išvengti. Tokiais atvejais rekomenduojami šaldytuvai su „No Frost“ sistema, kuri sumažina ledo ar šerkšno atsiradimą ir dėl šios priežasties šaldiklio nebereikia atitirpinti. Šiuos prietaisus tampa paprasčiau valyti ir prižiūrėti, o produktai nelimpa nei tarpusavyje, nei prie ledo sluoksnių, kadangi jis tiesiog nebesikaupia.

Daug dėmesio skiriama ir kaip įmanoma mažesniam energijos suvartojimui, tad šiuo metu rinkoje siūlomi  A+++ klasės šaldytuvai, kurie padeda sutaupyti kur kas daugiau elektros sąnaudų. Šis prietaisas naudojamas kasdien, todėl ieškantiems praktiškų sprendimų, dažnai patinka ir A, A+ ar A++ klasės šaldytuvai – tiek šiuos, tiek A+++ klasės įrenginius gera kaina galima įsigyti Pigu.lt elektroninėje parduotuvėje.

Dar viena naudinga šiuolaikinių šaldytuvų funkcija – greitas užšaldymas. Ji dažniausiai praverčia tais atvejais, kai reikia efektyviai užšaldyti didesnius maisto produktų kiekius ir išlaikyti jų maistingumą. Šaldant produktus įprastu būdu, atsiranda tikimybė, jog juose susidarys ledukai, o didesnė šaldymo temperatūra leidžia ne tik greičiau užšaldyti šviežias uogas ar kitus produktus, bet ir išsaugoti vertingąsias jų medžiagas. Šios funkcijos pagalba efektyviai galima užšaldyti net keliolika kilogramų maisto, tad beliks pasirūpinti talpiu šaldytuvu ir maksimaliai išnaudoti šią galimybę.

Šaldytuvai yra pakankamai talpūs, tačiau ne visuomet patogiai yra išdėstytos jų lentynėlės, tad dėl šios priežasties gali nepavykti sutalpinti nestandartinių išmatavimų produktų. Šiai problemai išspręsti taip pat sugalvotas sprendimas – slankiojančios ir sulankstomos lentynėlės, kurias, priklausomai nuo poreikių, galima tiek išimti, tiek pakelti ar nuleisti. Vis dažniau siūlomi ir šaldytuvai, kurių durų skyreliai taip pat yra reguliuojami – toks sprendimas leidžia patogiai sudėti skirtingo aukščio butelius ar kitus maisto produktus.

Ne mažiau svarbus ir šaldytuvo triukšmo lygis – nuo šio parametro priklausys ir mūsų komforto jausmas. Dažniausiai šių įrenginių triukšmingumo lygis neviršija 40 decibelų – tai optimalus lygis, labiau primenantis tylų šnabždesį, tad jeigu šis skaičius bus dar mažesnis, tikėtina, jog laikui bėgant norėsis patikrinti, ar šaldytuvas vis dar veikia.

Drėgmės kontrolė, ergonomiškas dizainas, suteikiantis dar daugiau vietos viduje, tačiau išlaikantis optimalius matmenis išorėje yra tik dar keletas papildomų funkcijų – šiuolaikinių šaldytuvų galimybės išties neribotos, tad belieka laukti ir spėlioti, kokias naujienas ateityje pasiūlys šių įrenginių gamintojai.

Platų buitinės technikos bei šaldytuvų pasirinkimą rasite internetinėje pigu.lt parduotuvėje.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Pieno pakaitalai
Pieno pakaitalai

Europoje pieno pakaitalai labai populiarūs, o Lietuvoje jie po truputėlį tik atsiranda, todėl dar yra savotiška „neatrasta žemė“. Pieno pakaitalai – tai įvairių riešutų, javų bei sojos gėrimai. Pavadinimas „pieno pakaitalai“ atspindi ne tik vartojimą, bet ir produkto sudėtį. Šiuose gėrimuose yra daug baltymų, mineralų ir vitaminų.

Aukštakulniai iš šokolado: ir gražu, ir skanu!
Aukštakulniai iš šokolado: ir gražu, ir skanu!

Konditeris Franz Kuli sugalvojo pagaminti ne šiaip sau saldainius, o valgomus aukštakulnius iš šokolado! Jo gaminiai iš karto priverčia varvinti seilę. Spalvoti ornamentuoti šokoladiniai bateliai tikrai patiktų kiekvienai damai...

Ką reikia žinoti apie daržovių apdorojimą...
Ką reikia žinoti apie daržovių apdorojimą...

Maždaug 70 proc. vitaminų žūva, kai daržovės verdamo labai sūriame vandenyje. Todėl geriau sūdykite prieš pat baigiant virti.
Nevirkite ir nešutinkite daržovių kelias valandas ir nepripilkite į puodą vandens daugiau negu reikia. Puodą sandariai uždenkite dangčių, tada deguonis išsiskirs su garais ir vitaminai nesioksiduos. Jeigu nesilaikysite šios taisyklės, pavyzdžiui, troškinamuose kopūstuose liks tik apie 30 proc. vitamino C, o bulvių košė...

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Žiediniai kopūstai bus skanesni, jei juos virsite arba troškinsite piene.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtų bulvių cepelinai su mėsa Marinuotos šparaginės pupelės Slyvų kompotas Gardutėlė kriaušių uogienė Adžika su pomidorais Cukinija žiemai "Donecko"
Reklama
Prisijunk prie mūsų!