Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Skonių stovyklėlė

2012-08-17 13:26:21
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Skonių stovyklėlė

Birželį praūžė kulinarinė savaitės trukmės dieninė vaikų stovykla Čiop Čiop kulinariniame lofte. Tai pirmoji tokio tipo stovykla Lietuvoje, susilaukusi nemažai pagyrų. Stovyklos tikslas buvo supažindinti vaikus su maisto kultūra, gaminimo principais, išmokyti saikingai bei sveikai naudoti maistą, o tai kas nelabai sveika, pasigaminti kuo sveikiau.

 


Į stovyklą susirinko 11-13 metų merginos, kurioms virtuvė ir maisto gaminimo procesas tikrai buvo nesvetimas, todėl Čiop Čiop komandos tikslas buvo ne tik pateisinti jų lūkesčius, bet ir išmokinti to, ko jos dar tikrai nemokėjo. Merginoms buvo pasakojama apie esminius maisto gaminimo principus, produktų kilmę bei jo svarbą, maisto derinimą, virtuvės taisykles, skirtingas maisto piramides. Įdomia patirtimi tapo mokymasis degustuoti maistą pasitelkiant savo pojūčius.


Per 5 stovyklėlės dienas merginos pačios, padedamos ir kosultuojamos Čiop Čiop komandos, sau gamino pusryčius, pietus ir vakarienę. Prieš kiekvieną maisto gaminimą vykdavo supažindinimas su  produktais, receptu bei pagrindiniais patiekalo gaminimo principais, tačiau merginos buvo skatinamos ne aklai sekti receptus, o imtis kūrybos ir taikant pateiktus principus, patieklą gaminti kiekvienai skirtingai improvizuojant.

 


Kiekviena stovyklos diena buvo skirta tam tikrai virtuvei. Buvo gaminama Viduržemio jūros regiono, rytietiški, amerikietiški bei lietuviški patiekalai. Didžiausio pasisekimo susilaukė Viduržemio jūros regiono patiekalai ir rankomis daryti makaronai. Dalyvėms labai patiko tiek pats procesas ir mintis, kad tokį patiekalą jos jau mokės pasidaryti pačios, tiek galutinis rezultatas. Ne mažiau smagus užsiėmimas buvo kepti duoną naminiams mėsainiams, bei gaminti aštroką Tailandietišką sriubą.


Viena stovyklos diena buvo skirta išvykai į gamtą. Taigi visi vyko į Dargužių kaime esančius „Sūrininkų namus“, kur ne tik buvo supažindinti su sūrio gaminimo būdais, bei ragavo įvairiausias jų rūšis, bet ir praleido turiningą dieną gamtoje, susipažino su kaime augančiais naminiais gyvuliais.
Stovyklos kulminacija tapo vakarienės mamoms gaminimas, bei torto ir keksiukų kepimas su konditere Virginija. Tai bene didžiausią įspūdį mergaitėms palikęs užsiėmimas, kadangi kiekviena, galėjo sukurti spalvingą pyragaitį, lyg iš žurnalo puslapio, sau ir savo mamai.


Čiop Čiop po stovyklos džiūgavo, atrodo didelį įspūdį stovykla paliko, ne tik dalyvėms, bet ir jiems patiems, o dar kaip „glostė“ iš dalyvių ir jų mamų pasipylę padėkos laiškeliai su įspūdžiais. Paklausti ar patirtis su vaikais jų neišgąsdino, Čiop Čiop komanda purtė galvas: „Atvirkčiai, mums taip patiko, kad norime tokias, stovyklas daryti dažniau. Gaila vasara baigiasi, ir kitą savaitę, vyks antroji ir paskutinė šios vasaros stovykla, bet nuo rudens žadame daryti savaitinius užsiėmimus vaikams, kurie, manome, bus tokie pat smagūs ir naudingi, kaip ir stovykla“. Tikslios informacijos apie šiuos užsiėmimus dar neatskleidžia, tačiau pažadėjo, jog greitai ja pasidalins su visais.

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Įsigijote sulčiaspaudę – o kas toliau?
Įsigijote sulčiaspaudę – o kas toliau?

Vasara – puikus metas, kurio laukia visi šviežių vaisių, uogų ir daržovių mėgėjai. Tad, išvydus ant prekystalio iš toli šviečiančias uogas ar raudonskruosčius obuoliukus, noras pradėti maitintis sveikiau kyla natūraliai ir kai toks didelis skanumynų pasirinkimas aplink, tai atrodo visai įgyvendinamas tikslas. „Dažnai norėdami sveikiau maitintis žmonės pasirenka techniką, kuri tai padėtų padaryti, tarsi užtvirtintų pasiryžimą. Šiuo metu matoma ...

Tekila
Tekila

Dažniausiai balta tekila geriama atšaldyta su citrina ir druska. Prie gold tekilos puikiai tinka apelsino skiltelė su cinamonu. Nereikia pamiršti, kad tai puikus ingredientas įvairiems kokteiliams, iš kurių populiariausias „Margarita". Premium tekila (reposado, añejo) turėtų būti geriama kambario temperatūros (be citrinos ir druskos), kad galėtų atsiskleisti ypatingas jos aromatas. Garsus krištolinių taurių gamintojas „Riedel" netgi sukūrė spe...

Retesnės druskos rūšys
Retesnės druskos rūšys

Nuo seno Lietuvoje pirkėjai dažniausiai renkasi iškastinę druską. Pastaruoju metu padidėjus druskos pasirinkimui parduotuvėse, išpopuliarėjus įvairiausių druskos rūšių reklamai interneto svetainėse, dažnas pirkėjas susidomi ir egzotiškesnėmis druskos rūšimis.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Verdami burokėliai nepraras raudonumo, jei į verdantį vandenį įpilsite truputį acto arba įbersite truputi citrinos rūgšties.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos širdelių guliašas Čenakai Zrazai su trimis įdarais Čičinsko kepsnys Želė tortas „Vasarėlė“ Žemaičių blynai su faršu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!