Greita paieška
Receptai
Draugai

Lenkijos virtuvė

Jogurtinė želė su braškėmis

Ingredientai: Jogurtas natūralus, liesas - 400 gramų, Braškės (šaldytos ar šviežios) - 200 gramų, Kivių želė - 1 pakelis, Želatina - 2 valgomieji šaukštai, Cukraus pudra - 2 valgomieji šaukštai, Vanilės milteliai - 1 arbatinis šaukštelis

Parskridę paukštukai

Ingredientai: Mielinė sluoksniuota tešla - 3 gabalai, Kiaušiniai - 1 vienetas, Cukrus - 2 valgomieji šaukštai, Kvapieji pipirai - 1 saujelė

Moliūgų pyragas su medumi

Ingredientai: Miltai - 350 gramų, Moliūgas, tarkuotas - 250 gramų, Sviestas - 200 gramų, Kiaušiniai - 2 vienetai, Citrina (sultys) - 0.5 vieneto, Cukraus pudra - 4 valgomieji šaukštai, Medus - 2 valgomieji šaukštai, Vanilinė pudra - 1 valgomasis šaukštas,

Traškūs sausainiai su varške

Ingredientai: Vanilinis cukrus - 1 stiklinė, Varškė - 200 gramų, Sviestas - 100 gramų, Kiaušinai - 1 vienetas, Miltai - 8 valgomieji šaukštai, Cukrus - 4 valgomieji šaukštai, Majonezas - 2 valgomieji šaukštai, Cukraus pudra - 2 valgomieji šaukštai, Kepimo

Vytintas, džiovintas naminis skilandukas

Ingredientai: Kiaulės pūslė - 1 vienetas, Kiauienos kumpis - 2.5 kilogramo, Druska - 65 gramai, Brendis - 1 valgomasis šaukštas, Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Juodieji pipirai - 1 arbatinis šaukštelis, Kvapieji pipirai - 1 žiupsnelis, Muskatas - 1 žiup

Pomidoruose kepti kiaušiniai

Ingredientai: Pomidorai - 4 vienetai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Fermentinis sūris - 80 gramų, Bazilikai, švieži - 1 sauja, Juodieji pipirai - 4 žiupsneliai, Druska - 4 žiupsneliai

Vaisinė pasniniko sriuba

Ingredientai: Džiovinti vaisiai (slyvos, obuoliai) - 1 sauja, Makaronai - 1 riekė, Cukrus - 3 valgomieji šaukštai, Imbieras - 1 gabalas

Moliūginis pyragas

Ingredientai: Miltai - 2 stiklinės, Sviestas - 200 gramų, Svarainių sirupas (tešlai) - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Džiovintos slyvos - 200 gramų, Svarainių sirupas (mirkymui) - 100 gramų, Kepti moliūgai - 1 litras, Grietinė - 200 gramų,

Vištienos skrebučiai

Ingredientai: Vištiena, filė - 200 gramų, Kiaušiniai - 2 vienetai, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Krakmolas - 1 valgomasis šaukštas, Prieskoniai - 1 valgomasis šaukštas, Česnakai - 2 skiltelės, Aliejus - 50 mililitrų

ZIGMO silkės suktiniai su džiovintais baravykais ir kelmučiais

Ingredientai: ZIGMO Klasikinė silkės filė - 400 gramų, Kelmučiai, marinuoti - 200 gramų, Baravykai, džiovinti - 100 gramų, Alyvuogių aliejus - 100 gramų, Petražolės - 50 gramų, Laiškiniai česnakai - 50 gramų

Agurkų salotos su medumi

Ingredientai: Agurkai - 2 vienetai, Medus, šviežias - 2 valgomieji šaukštai, Citrina - 1 vienetas

Pekino kopūstų salotos su svogūnais ir salierais

Ingredientai: Pekino kopūstas - 0.5 vieneto, Salierai, (stiebas) - 1 vienetas, Svogūnai, laiškai - 1 sauja, Majonezas - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis

Ar žinote, kad...

Zomšą galima skalbti, bet pagal etiketės parodymus, tik rankomis, paskui apipurkšti specialia priemone, kad neatsirastų dėmių nuo vandens. Po skalbimo būtina patrinti specialiu šepetėliu, kad pasišiauštų pūkeliai. Jei norite valyti ne zomšinę avalynę, tuomet su mažu šepetėliu nupurtykite birius nešvarumus, o tada trumpai palaikykite virš vandens garų. Zomšos paviršius atrodys lyg naujas. Taip pat išvalyti zomšą galite isigiję specialias putas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtų bulvių cepelinai su mėsa Zrazai su trimis įdarais Faršu įdarytos paprikos Skaniosios morkų salotos Pomidorų sriuba su ryžiais Purūs keksiukai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!