Greita paieška
Receptai
Draugai

Abrikosų piršteliai

Abrikosų piršteliai
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Džiovinti abrikosai , 100 gramų
  • Citrinos Žievelės , 50 gramų
  • Medus , 200 gramų
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Saulėgrąžų aliejus , 4 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai , 250 gramų
  • Kepimo milteliai , 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Migdolai , 100 gramų
  • Abrikosų marmaledas , 0,3 litro
Gaminimo instrukcija:
  1. Abrikosus supjaustyti plonais griežinėliais, o skrudintą citrinų žievelę – mažais kubeliais.

  2. Medų supilti i dubenėlį, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir supilti aliejų. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išminkyti blizgią ir tamprią tešlą.

  3. Į tešlą suberti supjaustytus abrikosus, citrinų žievelę ir maltus migdolus. Viską išmaišyti, uždengti ir palikti šaltai.

  4. Tešlą perdėti į riebalais išteptą kepimo skardą, iškočioti 1/2 cm storio lakštą. Kepti 15 minučių, 175 C orkaitėje. Kai iškeps, supjaustyti 6 cm ilgio piršteliais.

  5. Marmeladą šiek tiek pakaitinti, pertrinti per sietelį, aptepti pirštelius ir palikti, kad išdžiūtų. Pirštelius laikyti skardinėje dėžutėje. Tarp pirštelių įkloti vaškinio popieriaus lapelių.

Receptą atsiuntė Karolina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Sutaupysite ne tik daug vandens, bet ir savo brangaus laiko, jei nešvarius indus merksite į kriauklę su vandeniu ir keliais lašais indų ploviklio. Taip neleisite nešvarumams pridžiūti, o riebalai nusivalys daug greičiau.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virti briuselio kopūstai su sviestu Naminė pica Vištienos širdelių guliašas Virtos “gėlytės” Raugintų kopūstų sriuba Miltiniai blynai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!