Greita paieška
Receptai
Draugai

Agrastų vynas

Agrastų vynas
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Gaminimo instrukcija:
  1. 10 kilogramų agrastų, 9 litrai
    vandens,3,5 kilogramo cukraus.

  2. Surinktus agrastus gerai nuplaukite, leiskite kiek apdžiūti ir sumalkite mėsmale. Gerai išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje parą. Tada per dvigubos marlės maišelį gerai išspauskite sultis. Sultis reikia gerokai atskiesti vandeniu. Pavyzdžiui, 7L agrastų sulčių reikia atskiesti 9L vandens ir įdėjus 3 ar 3,5 kg cukraus gerai išmaišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Supilkite į atitinkamo dydžio butelį, užriškite dviguba marle ir palikite kambario temperatūroje. Vietoj marlės galima naudoti tradicinį būdą: indą sandariai uždarykite su dangteliu, į kurį įstatyta žarnelė rūgimo dujoms išeiti. Kitas žarnelės galas kišamas į vandens stiklinę, kad oras galėtų išeiti, bet neįeiti.
    Po 3-4 mėnesių, praėjus didžiajam rūgimui, atsargiai nupilkite į kitą butelį (paprastai nuo agrastų būna labai daug tirščių), kurį lengvai užkimškite kamščiu, padarytu iš vatos, įdėtos į sviestinį popierių. Vėl palikite kambario temperatūroje apie 4-5 mėnesius ar daugiau: dabar jau skystį žarnele nutraukite ir supilstykite į švariai išplautus butelius, juos uždarykite kamščiais ir statykite sandėlyje. Paliktus sandėlyje laikykite kuo ilgiau. Galite palikti net keletui metų. Pastovėjęs buteliuose vynas įgauna labai gražią šviesiai gintarinę spalvą, gerą skonį.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Nemalonus šaldytuvo kvapas išnyks, jai jame pastatysite puodelį šviežiai užplikytos dar šiltos kavos.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kepta žuvis marinate Vištienos širdelių guliašas Burokėlių salotos Pekino kopūstų salotos Sūrio padažas makaronams Naminė pica
Reklama
Prisijunk prie mūsų!