Greita paieška
Receptai
Draugai
Aguonų pyragas Kalėdoms
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
Perskaičiuoti
Ingredientai:
- Kepimo milteliai, su kaupu , 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus , 200 gramų
- Aguonos , 150 gramų
- Citrina, žievelė, nutarkuota , 1 vienetas
- Vanilinis cukrus, pakelis
- Pienas , 1,5 stiklinės
- Sviestas , 50 gramų
- Kiaušinis , 1 vienetas
- Miltai , 300 gramų
Glajui:
- Cukraus pudra , 100 gramų
- Kiaušinio baltymai , 1 vienetas
- Citrina, sultys , 2 valgomieji šaukštai
Papuošimui:
- Midolai
Gaminimo instrukcija:
Išmaišykite cukrų ir aguonas, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, pridėkite miltų (išsijotus su kepimo milteliais) ir išminkykite tešlą.
Kepimo skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Sudėkite į skardą tešlą ir kepkite 180 - 200 °C temperatūros orkaitėje. Po 20 - 30 minučių sumažinkite temperatūrą iki 160 - 170°C ir kepkite dar 40 - 50 minučių.
Kol kepa pyragas pagaminkite glajų. Glajui skirtus produktus išplakite ir juo užpilkite jau iškeptą pyragą. Viršų pabarstykite mgidolais ar kokosų drožlėmis.
Skanaus.
Receptą atsiuntė Laima
Komentarai0
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųAr žinote, kad...
Perlinių kruopų košė bus baltesnė, jei pavirusį vandenį nupilsite ir kruopas užpilsite kitu verdančiu vandeniu.
Rodyti kitą patarimąReklama
Dienos populiariausi
Reklama
Prisijunk prie mūsų!