Aguonų pyragas Kalėdoms
- Kepimo milteliai, su kaupu , 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus , 200 gramų
- Aguonos , 150 gramų
- Citrina, žievelė, nutarkuota , 1 vienetas
- Vanilinis cukrus, pakelis
- Pienas , 1,5 stiklinės
- Sviestas , 50 gramų
- Kiaušinis , 1 vienetas
- Miltai , 300 gramų
- Cukraus pudra , 100 gramų
- Kiaušinio baltymai , 1 vienetas
- Citrina, sultys , 2 valgomieji šaukštai
- Midolai
Išmaišykite cukrų ir aguonas, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, pridėkite miltų (išsijotus su kepimo milteliais) ir išminkykite tešlą.
Kepimo skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Sudėkite į skardą tešlą ir kepkite 180 - 200 °C temperatūros orkaitėje. Po 20 - 30 minučių sumažinkite temperatūrą iki 160 - 170°C ir kepkite dar 40 - 50 minučių.
Kol kepa pyragas pagaminkite glajų. Glajui skirtus produktus išplakite ir juo užpilkite jau iškeptą pyragą. Viršų pabarstykite mgidolais ar kokosų drožlėmis.
Skanaus.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei pyragą, keksą ar kitą kepinį sunku išimti iš formos, tai apverskite jį ant servetėlės ir ant formos viršaus uždėkite sudrėkintą rankšluostį. Po 10 min. Kepinys vienodai atšoks nuo formos sienelių.
Rodyti kitą patarimą