Aguonų pyragas su migdolų riešutais
- Aguonos , 150 gramų
- Miltai , 200 gramų
- Sviestas 82% , 120 gramų
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Obuoliai , 350 gramų
- Cukraus pudra , 3 valgomieji šaukštai
- Manų kruopos , 3 valgomieji šaukštai
- Medus (skystas arba ištirpintas vandens garų vonelėje) , 2 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus , 1 valgomasis šaukštas
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
- Migdolų riekelės , 3 valgomieji šaukštai
Kavamalėje sumalame aguonas.
Užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti 15 minučių.Obuolius gerai nuplauname, nusausiname, supjaustome per pusę, išimame sėklalizdžius ir sutarkuojame neluptus stambia trintuve.
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
Kambario temperatūros sviestą lėtai plakame su mikseriu, palaipsniui pridedant kiaušinio trynius.
Aguonas nusunkiame ir sumaišome su 1 šaukštu skysto medaus.
Jas sudedame į kiaušinių ir sviesto masę. Viską atidžiai išmaišome.Palaipsniui dedame tarkuotus obuolius ir gerai išmaišome.
Į tešlą sudedame miltus, kepimo miltelius, cukraus pudrą ir aliejų. Dar kartą išmaišome.
Išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų.
Atsargiai per tris kartus putas įmaišome į aguonų masę.
Sudedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą apvalaus 24 cm skersmens kepimo formą.
Kuo mažesnis skersmuo, tuo aukštesnis pyragas.Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių.
Kepame 45 - 55 minutes.
Atvėsusį pyrago paviršių aptepame šaukštu skysto medaus ir apibarstome migdolų riekelėmis.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPerlinių kruopų košė bus baltesnė, jei pavirusį vandenį nupilsite ir kruopas užpilsite kitu verdančiu vandeniu.
Rodyti kitą patarimą