Greita paieška
Receptai
Draugai

Airiškas obuolių pyragas

Airiškas obuolių pyragas
Airiškas obuolių pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Obuoliai , 1,5 kilogramo
  • Miltai , 225 gramai
  • Sviestas , 110 gramų
  • Cukrus , 100 gramų
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Šaltas vanduo , 3 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlą suminkome iš nurodytų produktų: pirmiausia miltus pertriname su sviestu ir 80 g. cukraus iki smiltelių,

  2. Vėliau įmaišome kiaušinį paplaktą su druska ir vandeniu. Gauname prie rankų nelimpančią tešlą.

  3. Padaliname į 2 - 3 gabaliukus. Palaikome šaltai.

  4. Obuolius išsėkliname, supjaustome nedideliais gabaliukais, sumaišome su likusiu cukrumi ir cinamonu.

  5. Tešlą iškočiojame ir įklojame į kepimo formą.

  6. Dedame obuolių masę ir vėl tešlos. Jei atskyrėte 3 tešlos gabaliukus, tada pasluoksniuojame dar.

  7. Kraštelius užspaudžiam šakute.

  8. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu.

  9. Jei liko tešlos, galime suformuoti lapelius ar kitus ornamentus ir taip papuošti viršų.

  10. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 - 40 minučių.

Receptą atsiuntė Laura
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Padaže nebus gumuliukų, jei miltus išplaksite pasūdytame vandenyje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Pikantiški vištienos kepsneliai Silkė su cinamonu Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Mieliniai čeburėkai Garintos daržovės garnyrui Marinatas silkei
Reklama
Prisijunk prie mūsų!