Greita paieška
Receptai
Draugai

Alaus sriuba

Alaus sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai 3

Kategorijos: Karštos sriubos, Sriubos
Gaminimo instrukcija:
  1. vištienos sultinio – 1,5 l
    vokiško alaus (šviesiojo) – 0,5 l
    nuskustų bulvių – 1 kg
    nuluptų rap. svogūnų – 100 g (1 didelis arba 2 mažesni)
    raugintų kopūstų – 300 g
    aliejaus – 50 g (2 valg. šaukštai)
    druskos – 10 g (1 arbatinis šaukštelis)
    maltų juodųjų pipirų – 2 g
    lauro lapų – 2-3 vnt.
    mairūnų (džiovintų) – 1 g
    kmynų – 1 g
    skrebučių – 50 g
    lydyto „Panemunės“ sūrio – 100 g

  2. Svogūnus ir bulves supjaustyti kubeliais (7x7 mm). Svogūnus pakepinti aliejuje, sudėti supjaustytas bulves, supilti sultinį, pavirti apie 15 min. Raugintus kopūstus susmulkinti, sudėti į sultinį su daržovėmis, suberti prieskonius, įpilti alaus ir virti, kol daržovės suminkštės.

    Sriubą supilti į sriubos lėkštes, įberti sūrio ir skrebučių.

Komentarai3
Sandra

:)

Rasa Šmulkštytė

iškart nušausi du zuikius...

Rasa Šmulkštytė

gal ir skanu,bet pavalgius jau geriau likti namie.

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Bulvės greičiau išvirs, jei į puodą įdėsite šaukštą sviesto arba aliejaus.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Naminė pica Pomidoru ir kiaušiniu salotos Šventiška žąsies krūtinelė Skanūs šašlykai su apelsinų sultimis Nugarinės šašlykas Įdaryti makaronų vamzdeliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!