Alyvuogėmis ir kapariais įdaryti kiaušiniai "Mimozos"
- Kiaušiniai , 4 vienetai
- Aliejuje konservuoti tunai , 2 valgomieji šaukštai
- Kapariai , 1 valgomasis šaukštas
- Juodosios alyvuogės , 10 vienetų
- Garstyčios , 1 valgomasis šaukštas
- Majonezas , 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnas , 1 vienetas
- Druska , 1 žiupsnelis
- Kvepiantieji pipirai , 1 žiupsnelis
- Petražolės , 1 saujelė
Kietai vietus kiaušinius nulupau ir perpjoviau pusiau. Maža seniai žinoma gudrybė - kad kiaušiniai virdami nesuskiltų, į vandenį įpilkite šaukštą acto.
Nuluptą svogūną 5 min. apviriau, kad neliktų aštraus kvapo. Alyvuoges ir kaparius supjausčiau. Kiaušinių trynius sutryniau šakute.
Dubenėlyje sumaišiau tunus (jei pirkote nesmulkintus - susmulkinkite), alyvuoges, kaparius, smulkiai supjaustytą svogūną, petražoles ir kiaušinių trynius su majonezu.
Pasilikau 1 valgomą šaukštą trynių papuošimui. Įdaro masę paskaninau druska ir pipirais. Šaukšteliu įdarą sudėjau į kiaušinių baltymų puseles. Apibarsčiau likusiais trynių trupiniais ir ant palangės augančiomis pipirnėmis. Jei tokių neturite, tinka ir petražolių ar bazilikų lapeliai. SKANAUS !
- Komentuoti

Graziai nufotografuota :)
Panašūs receptai
Daugiau receptųŽalios ropės bus mažiau kartokos, jei prieš vartojimą jas apipilsite karštu vandeniu.
Rodyti kitą patarimą