Greita paieška
Receptai
Draugai

Amerikietiškas obuolių pyragas

Amerikietiškas obuolių pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai 1

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Miltai , 2 stiklinės
  • Druska , 1 arbatinis šaukštelis
  • Margarinas , 0,8 stiklinės
  • Vanduo , 5 valgomieji šaukštai
  • Cukrus , 0,7 stiklinės
  • Krakmolas , 2 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Citrinos Žievelės , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Citrinos sultys , 1 arbatinis šaukštelis
  • Obuoliai , 6 vienetai
  • Sviestas , 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišyti miltus, druską ir margariną, sutrupinti, supilti ledinį vandenį, užmaišyti tešlą ir padėti į šaldytuvą 1 valandai.

  2. Pasiruošti įdarą - obuolius smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti, pasiruošti sausą mišinį iš krakmolo, muskato riešuto, cinamono, cukraus, citrinos sulčių, citrinos žievelės ir padalinti į dvi dalis.

  3. Pusę tešlos iškočioti didesniu gabalu, negu kepimo forma ir ištiesti ant sviestu išteptos ir miltais pabarstytos skardos.

  4. Paskleisti pusę obuolių, ant viršaus pusę sauso mišinio, tada vėl obuolių ir vėl sauso mišinio.

  5. Uždėti gabalėlius sviesto, iškočioti antrą pusė tešlos ir ja uždengti pyragą, užsukti kraštus, patepti viršų pienu, pradurti šakute skylutes ir kepti orkaitėje 40-50 min180 laipsnių temperatūroje. Atvėsinti ir supjaustyti. Skanaus.

Komentarai1
Valentina Kazakevičienė

Pyragas, kuris, tikriausiai, atsibosti negali:-)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Virtos bulvės geriau susigrūs, jei jas grūsite karštas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Želė tortas „Vasarėlė“ Virtos “gėlytės” Grybų padažas Ypatingieji kotletai Pekino kopūstų salotos Čenakai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!