Greita paieška
Receptai
Draugai

Ant grotelių kepta lydeka

Ant grotelių kepta lydeka
Ant grotelių kepta lydeka
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Žuvis, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Lydeka , 1 kilogramas
  • Lašiniai, sūdyti , 200 gramų
  • Aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska , 1 valgomasis šaukštas
  • Česnakai , 2 skiltelės
  • Žalumynai (bazilikai, pertražolės, krapai, rozmarinai) , 1 saujelė
  • Juodieji pipirai , 2 žiupsneliai
  • Lauro lapeliai , 2 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Lydeką atšildyti, jei ruošiama iš kameros, nuskusti, išimti vidurius, galvos nenupjauti.

  2. Susmulkinti česnakus, sumaišyti su druska ir prieskoniais, žolelėmis. Jais ištrintą žuvį palaikyti kelias valandas.

  3. Tuomet įkloti išilgai žuvies po juostelę lašinukų ir užsmaigstyti pilvą dantų krapštukais.

  4. Žuvies išorę ištrinti aliejumi ir dėti ant grotelių kepsninėje ar orkaitėje.

  5. Kepti apie 40 minučių. Taip iškepta lydeka gaunasi nesausa, puri.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei norite ilgiau išlaikyti salotų lapus, nuplaukite juos ir suvynioję į servetėlę, sudėkite į celofaninį maišelį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos širdelių guliašas Virtos “gėlytės” Įdaryti makaronų vamzdeliai Sūrio padažas makaronams Virti briuselio kopūstai su sviestu Naminė pica
Reklama
Prisijunk prie mūsų!