Greita paieška
Receptai
Draugai
Ant grotelių kepta lydeka
Kategorijos:
Žuvis, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius:
Perskaičiuoti
Ingredientai:
- Lydeka , 1 kilogramas
- Lašiniai, sūdyti , 200 gramų
- Aliejus , 2 valgomieji šaukštai
- Druska , 1 valgomasis šaukštas
- Česnakai , 2 skiltelės
- Žalumynai (bazilikai, pertražolės, krapai, rozmarinai) , 1 saujelė
- Juodieji pipirai , 2 žiupsneliai
- Lauro lapeliai , 2 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
Lydeką atšildyti, jei ruošiama iš kameros, nuskusti, išimti vidurius, galvos nenupjauti.
Susmulkinti česnakus, sumaišyti su druska ir prieskoniais, žolelėmis. Jais ištrintą žuvį palaikyti kelias valandas.
Tuomet įkloti išilgai žuvies po juostelę lašinukų ir užsmaigstyti pilvą dantų krapštukais.
Žuvies išorę ištrinti aliejumi ir dėti ant grotelių kepsninėje ar orkaitėje.
Kepti apie 40 minučių. Taip iškepta lydeka gaunasi nesausa, puri.
Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųAr žinote, kad...
Kisielius neapsitrauks plėvele, jei išvirusios jo paviršių pabarstysite cukraus pudra.
Rodyti kitą patarimąReklama
Dienos populiariausi
Reklama
Prisijunk prie mūsų!