Greita paieška
Receptai
Draugai

Ant grotelių rūkyti žuveliokai

Ant grotelių rūkyti žuveliokai
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Žuvys, šviežios, Upės ar ežero , 3 kilogramai
  • Česnakai , 1 galva
  • Druska , 3 valgomieji šaukštai
  • Lauro lapai , 2 valgomieji šaukštai
  • Prieskoniai, sodo , 2 valgomieji šaukštai
  • Pipirai, 5 rūšių , 1 arbatinis šaukštelis
  • Žalumynai (petražolės, bazilikai, salieras, krapai) , 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Žuvėliokams išimti vidurius, neskusti, palikti galvas. Gerai išplauti.

  2. Aptrinti druskos, prieskonių bei smulkintų prieskoninių žolelių mišiniu.
    Palaikyti per naktį vėsiau.

  3. Nuplauti nedideliame kiekyje vandens, nemirkant. Apdžiovinti.

  4. Mes rūkiname metalinėje statinėje, sudėję žuvis ant grotelių.

  5. Kūrenti lapuočiais - drėgnomis alksnių, obelų, beržų malkomis, protarpiais įdedant kadagių ar pušų kankorėžių.

  6. Rūkinti atsižvelgiant į žuvų dydį - 1 - 2 valandas.

  7. Nustojus kūrenti, žuvis kuriam laikui palikti atvirai ant grotelių - kad apdžiūtų.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pienas puikiai pašalina rašalo dėmes, valo paauksuotus rėmus, veidrodžius ir klavišus. O skalbiant užuolaidas, rekomenduojama į balinimo tirpalą įpilti šiek tiek pieno. Užuolaidos atrodys, kaip naujos.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Grybų padažas Tarkuotų bulvių virtinukai Silkė su cinamonu Želė tortas „Vasarėlė“ Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Dešrelės su bulvėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!