Greita paieška
Receptai
Draugai

Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis

Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Bulvės, virtos , 160 gramų
  • Antiena (krūtinėlė) , 800 gramų
  • Šakniagumbiai (pvz. salierai) , 160 gramų
  • Vynas, baltas, sausas , 200 mililitrų
  • Morkos , 60 gramų
  • Pievagrybiai , 60 gramų
  • Sultinys, vištienos (drebučiai ar kubelis) , 1 pakelis
  • Sviestas , 20 gramų
  • Petražolės , 1 pundelis
  • Grietinėlė , 120 gramų
  • Čiobreliai, švieži, šakelė , 2 vienetai
  • Rozmarinas, šviežias, šakelės , 2 vienetai
  • Pipirai
  • Druska
  • Svogūnai , 30 gramų
  • Brendis , 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Gerai nuplaukite visas daržoves.
    Vištienos sultinį išvirkite litre vandens.
    Morkas virkite tol, kol suminkštės (nepervirkite).
    Supjaustykite pievagrybius ketvirčiais, sudėkite juos kelioms minutėms į verdantį vandenį. Tada išimkite (grybai turi būti šiek tiek kieti).
    Į puodą sudėkite virti nuplautas (neluptas) bulves. Tada jas nulupkite ir sugrūskite košę. Pagardinkite druska bei pipirais.
    Šakniagumbius (pvz. ropes ar salierą) nulupkite ir supjaustykite griežinėliais arba kubeliais ir virkite vandenyje su grietinėle, rozmarino bei čiobrelio šakelėmis tol ,kol suminkštės

  2. File supjaustykite lygiais griežinėliais (120 - 130 g). Pabarstykite juos druska iš abiejų pusių. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant didelės ugnies, iš abiejų pusių, apkepkite mėsos griežinėlius iki rausvos spalvos. Tada išimkite kepsnius iš keptuvės ir padėkite juos pailsėti ant grotelių.

  3. Keptuvėje, kurioje kepė kepsniai, apkepkite morkas ir smulkintus svogūnus bei petražoles. Tada supilkite brendį, vyną ir troškinkite, kol 2/3 keptuvės turinio skysčio išgaruos. Tada pilkite sultinio sumaišyto su trupučiu vandens ir troškinkite tol, kol padažo skystis taps ganėtinai tirštas (sirupo konsistencijos).

  4. Galiausiai, įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros ir 4 minutėms pašaukite į orkaitę antienos kepsnius.
    Kepsnelius apliekite padažu ir patiekite su pievagrybiais, bulvių koše bei salierais (ar kitais šakniagumbiais).

Čiop Čiop
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kiaušinių baltymus greičiau išplaksite ir jie bus puresni, jei į juos įbersite žiupsnelį druskos.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Burokėlių salotos Žemaičių blynai su faršu Čenakai Vištienos širdelių guliašas Įdaryti makaronų vamzdeliai Orkaitėje troškinti balandėliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!