Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
- Bulvės, virtos , 160 gramų
- Antiena (krūtinėlė) , 800 gramų
- Šakniagumbiai (pvz. salierai) , 160 gramų
- Vynas, baltas, sausas , 200 mililitrų
- Morkos , 60 gramų
- Pievagrybiai , 60 gramų
- Sultinys, vištienos (drebučiai ar kubelis) , 1 pakelis
- Sviestas , 20 gramų
- Petražolės , 1 pundelis
- Grietinėlė , 120 gramų
- Čiobreliai, švieži, šakelė , 2 vienetai
- Rozmarinas, šviežias, šakelės , 2 vienetai
- Pipirai
- Druska
- Svogūnai , 30 gramų
- Brendis , 30 gramų
Gerai nuplaukite visas daržoves.
Vištienos sultinį išvirkite litre vandens.
Morkas virkite tol, kol suminkštės (nepervirkite).
Supjaustykite pievagrybius ketvirčiais, sudėkite juos kelioms minutėms į verdantį vandenį. Tada išimkite (grybai turi būti šiek tiek kieti).
Į puodą sudėkite virti nuplautas (neluptas) bulves. Tada jas nulupkite ir sugrūskite košę. Pagardinkite druska bei pipirais.
Šakniagumbius (pvz. ropes ar salierą) nulupkite ir supjaustykite griežinėliais arba kubeliais ir virkite vandenyje su grietinėle, rozmarino bei čiobrelio šakelėmis tol ,kol suminkštėsFile supjaustykite lygiais griežinėliais (120 - 130 g). Pabarstykite juos druska iš abiejų pusių. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant didelės ugnies, iš abiejų pusių, apkepkite mėsos griežinėlius iki rausvos spalvos. Tada išimkite kepsnius iš keptuvės ir padėkite juos pailsėti ant grotelių.
Keptuvėje, kurioje kepė kepsniai, apkepkite morkas ir smulkintus svogūnus bei petražoles. Tada supilkite brendį, vyną ir troškinkite, kol 2/3 keptuvės turinio skysčio išgaruos. Tada pilkite sultinio sumaišyto su trupučiu vandens ir troškinkite tol, kol padažo skystis taps ganėtinai tirštas (sirupo konsistencijos).
Galiausiai, įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros ir 4 minutėms pašaukite į orkaitę antienos kepsnius.
Kepsnelius apliekite padažu ir patiekite su pievagrybiais, bulvių koše bei salierais (ar kitais šakniagumbiais).
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųKiaušinių baltymus greičiau išplaksite ir jie bus puresni, jei į juos įbersite žiupsnelį druskos.
Rodyti kitą patarimą