Apelsinų tarta
- Sviestas, nesūdytas , 120 gramų
- Cukrus , 600 gramų
- Vanilė , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Citrinos Žievelės , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Miltai , 340 gramų
- Druska , 1 žiupsnelis
- Apelsinų sultys , 2 stiklinės
- Gvazdikėliai , 1 žiupsnelis
- Kvapieji pipirai , 3 vienetai
- Cinamono lazdelės , 1 vienetas
- Apelsinai , 3 vienetai
- Šokoladas , 120 gramų
- Plakta grietinėlė , 1 stiklinė
- Kiaušinio baltymai , 3 vienetai
- Uogienė , 3 valgomieji šaukštai
Tešla. Sumaišykite sviestą, 120 g cukraus, vanilę, citrinos žieveles, vieną kiaušinį, druską ir miltus. Darytike tai paeiliui kaip parodyta. Gautą tešlą įvyniokite į maišelį kaip parodyta video ir palikite kameroje 30 minučių. Jei Jums patogu, galite palikti ir per naktį.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių celcijaus. Iškočiokite tešlą kaip pavaizduota klipe ir dėkite į kepimo formą. Gerai prispauskite prie šonų, kad įgautų formą. Su šakute subadykite tešlą, kad nekiltų puslelių. Kepkite 20-30 minučių, kol pasidarys gelsvos spalvos ar tiesiog matysis, kad iškepė.
Apelsinų paruošimas. Perpjaukite apelsinus pusiau ir supjaustykite riekelėmis.
Į puodą supilkite 2 puodelius cukraus (400 g) ir 2 puodelius apelsinų sulčių. Įdėkite gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus ir cinamono lazdelę. Pavirkite sirupą apie 10 minučių. Sudėkite apelsinus ir dar pavirkite apie 10 minučių.
Tuomet išimkite juos iš sirupo ir nuvarvinkite, gali šiek tiek apdžiūti.
Nukoškite sirupą.
Šokoladinė masė. Vandens garuose ištirpinkite šokoladą. Rinkitės 60-70%. Šokoladui ištirpus, nuimkite jį nuo ugnies, bet indą palikite garuose, kad liktų šiltas.
Suplakite tris kiaušinio baltymus.
Sudėkite 80 g cukraus į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir pavirkite pora minučių. Jį reikės virti iki "minkšto kamuoliuko būsenos". Jums reikės stiklinės su šaltu vandeniu ir ledukais. Įkiškite pirštą į stiklinę, tuomet į puodą ir vėl į stiklinę. Tai kartokite tol, kol tarp pirštų pajusite minkštą kamuoliuką. Jei viską darysite greitai, tikrai nenusideginsite pirštų. Bet jei norit išvengti šio metodo, tiesiog pamatuokite cukraus temperatūrą, kad būtų įkaitęs iki 115 laipsnių celcijaus.
Kai cukrus paruoštas, atsargiai ir palengva maišydami supilkite jį į išplaktus kiaušinio baltymus. Tuomet įmaišykite šokoladą ir galiausiai plaktą grietinėlę bei šiek tiek apelsinų sirupo.
Ant iškeptos tešlos supilkite šokoladinę masę. Gražiai išlyginkite ir sudėkite apelsino skilteles. Ant viršaus patepkite pasirinktos ištirpintos uogienės arba džemo (labai tinka abrikosų skonio džemas).
Tartą galima tiekti tiek atvėsintą, tiek kambario temperatūros.
Šios tartos skonio sugadinti neįmanoma, todėl drąsiai galite eksperimentuoti ir nebijoti suklysti!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųApdžiūvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
Rodyti kitą patarimą