Greita paieška
Receptai
Draugai

Apkepas su grybais

Apkepas su grybais
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Kiti apkepai, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Svogūnai , 1 galva
  • Apynių ūgliai , 2 saujos
  • Grybai , 300 gramų
Tešlai:
  • Margarinas , 150 gramų
  • Grietinė , 150 gramų
  • Miltai , 200 gramų
  • Druska , 1 žiupsnelis
Reikės:
  • Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
Antrajam sluoksniui:
  • Varškė , 100 gramų
  • Fermentinis sūris , 100 gramų
  • Kiaušiniai , 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlą galima gaminti dviem būdais – išlydyti margariną arba pakapoti. Jei lydysime, susinaudos daugiau miltų, tešlos bus daugiau. Jei nelydysime – tešla bus trapesnė. Bet abiem atvejais bus gerai. Suminkius įvynioti į plėvelę ir padėti į šaldytuvą.

  2. Įdarui svogūną pakepinti aliejuje. Sudėti grybus ir ūglius, tuomet atsiras sulčių ir viskas jose troškinsis. Svarbu yra naudoti tik pačias ūglių viršūnėles, nes nuo tam tikros vietos jie būna dalinai sumedėję. Kai skystis nuo keptuvės išgaruos, įdaras galima sakyti baigtas.

  3. Apkepo formą išklojame tešla. Naudojau apie 20 cm skersmens formą. Sudedame įdarą.

  4. Ištriname varškę su druska, įmaišom kiaušinį ir uždedame tarkuoto sūrio. Užpilame ant įdaro. Kepam 180 C orkaitėje apie pusvalandį.

Receptą atsiuntė Mintautė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Burokėlių lapkočiai daug vertingesni už pačius burokėlius, nes juose daugiau vitaminų ir kitų vertingų medžiagų.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Keksiukai su spanguolėmis Burokėlių salotos Varškės apkepas Kopūstų salotos Virtos “gėlytės” Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!