Apkepas su grybais
- Svogūnai , 1 galva
- Apynių ūgliai , 2 saujos
- Grybai , 300 gramų
- Margarinas , 150 gramų
- Grietinė , 150 gramų
- Miltai , 200 gramų
- Druska , 1 žiupsnelis
- Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
- Varškė , 100 gramų
- Fermentinis sūris , 100 gramų
- Kiaušiniai , 3 vienetai
Tešlą galima gaminti dviem būdais – išlydyti margariną arba pakapoti. Jei lydysime, susinaudos daugiau miltų, tešlos bus daugiau. Jei nelydysime – tešla bus trapesnė. Bet abiem atvejais bus gerai. Suminkius įvynioti į plėvelę ir padėti į šaldytuvą.
Įdarui svogūną pakepinti aliejuje. Sudėti grybus ir ūglius, tuomet atsiras sulčių ir viskas jose troškinsis. Svarbu yra naudoti tik pačias ūglių viršūnėles, nes nuo tam tikros vietos jie būna dalinai sumedėję. Kai skystis nuo keptuvės išgaruos, įdaras galima sakyti baigtas.
Apkepo formą išklojame tešla. Naudojau apie 20 cm skersmens formą. Sudedame įdarą.
Ištriname varškę su druska, įmaišom kiaušinį ir uždedame tarkuoto sūrio. Užpilame ant įdaro. Kepam 180 C orkaitėje apie pusvalandį.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųBulvių košė bus baltesnė, jei į ją pilsite tik verdantį pieną.
Rodyti kitą patarimą