Greita paieška
Receptai
Draugai

"Atvirkščias" obuolių pyragas

"Atvirkščias" obuolių pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Obuoliai, dideli , 4 vienetai
  • Aliejus , 140 mililitrų
  • Cukrus , 125 gramai
  • Vanilinis cukrus , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Miltai , 190 gramų
  • Kepimo milteliai , 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukraus pudra , 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius.

  2. Į plakimo indą supilti aliejų, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išplakti tešlą mikseriu.

  3. Apskritą, 26 cm skersmens, formą ištepti aliejumi.

  4. Obuolius supjaustyti plonais griežinėliais.
    Apibarstyti cinamonu ir trupučiu cukraus. Išmaišyti.
    Sudėti tolygiai ant kepimo formos dugno.
    Tešlą supilti ant viršaus.

  5. Kepti vidurinėje orkaitės dalyje 180 - 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių (patikrinant mediniu pagaliuku, ar nebelimpa tešla).

  6. Iškepusį pyragą atvėsinti.
    Išversti jį į padėklą arba tortinę, kad obuoliai liktų apačioje.
    Viršų per trafaretą apibarstyti cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Alma
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pirkdami joduotą druską, turėtumėte žinoti, jog tokia druska savo naudingąsias savybes išlaiko 3 - 4 mėnesius. Jodas išgaruoja, jei druska buvo sudrėkusi ar kurį laiką buvo laikoma atvirame inde. Į patiekalus berkite druską prieš pat tiekiant į stalą, o ne gaminimo metu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vanilinis ledų kokteilis Šokoladinis kokteilis "Šokoladinis dangus" Sūrio padažas makaronams Lengvai paruošiami blynai Virtų bulvių cepelinai su mėsa Miltiniai blynai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!