Greita paieška
Receptai
Draugai

Austriškas pyragas su obuoliais

Austriškas pyragas su obuoliais
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai 2

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Miltai , 200 gramų
  • Lydytas sviestas , 30 gramų
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Vanduo , 0,5 stiklinės
  • Džiūvėsėliai , 80 gramų
Įdarui:
  • Obuoliai , 1,5 kilogramo
  • Cukrus , 100 gramų
  • Citrina , 1 vienetas
  • Migdolai , 50 gramų
  • Lazdyno riešutai , 50 gramų
  • Razinos , 100 gramų
  • Romas , 2 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas , 1 arbatinis šaukštelis
  • Lydytas sviestas , 120 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite miltus su druska ir paberkite juos taip, kad padarytumėte duobutę. Supilkite 20 g lydyto sviesto.

  2. Po truputėlį pilkite vandenį ir maišykite.

  3. Suminkykite tešlą, padarykite iš jos rutulį ir aptepkite likusiu lydytu sviestu.

  4. Palikite tešlą šaldytuve 30 minučių.

  5. Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos norimo dydžio griežinėliais.

  6. Apšlakstykite juos citrinų sultimis, suberkite riešutus, cukrų, razinas, cinamoną ir supilkite romą. Viską išmaišykite ir pridenkite kokiu nors dangčiu.

  7. Įkaitinkite ketvirtadalį sviesto, skirto įdarui, ir pakepinkite džiuvėsėlius.

  8. Į tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

  9. Ištampykite tešlą, patepkite ją lydytu sviestu, pabarstykite džiuvėsėliais ir dėkite įdarą, nuo kraštu palikdami kelis centimetrus užlenkimui.

  10. Užlenkite kraštus ir suvyniokite pyragą.

  11. Ištepkite skardą sviestu ir kepkite pyragą 40 minučių. Siūlė turi būti viršuje.

  12. Kepimo metu kelis kartus pyragą patepkite sviestu.

Receptą atsiuntė Simona
Komentarai2
Ew.

o kiaušinį įmaišyti į tešlą?

Felicija

Gaminau vakar, visi pirštus laižėsi, labai skanus pyragas.

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Plastmasiniuose induose ilgai laikomi pieno, varškės, grietinės produktai įgaus nemalonų kvapą ir skonį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos kepsniukai Makaronai su pomidorais ir sūriu Žemaičių blynai su faršu Želė tortas „Vasarėlė“ Cukinija su pomidorų-česnako užpilu žiemai Šparaginių pupelių sriuba
Reklama
Prisijunk prie mūsų!