Avižiniai sausainiai
- Avižiniai dribsai , 250 gramų
- Cukrus , 80 mililitrų
- Sviestas, tirpintas , 100 gramų
- Miltai , 3 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Riešutai , 1 valgomasis šaukštas
- Saulėgrąžos
Į dubenėlį suberkite visus sausus ingredientus ir išmaišykite. Supilkite tirpintą sviestą arba aliejų ir išplaktą kiaušinį ir vėl gerai išmaišykite. Viską išmaišę palikite avižas kelioms minutėms išbrinkti.
Tuo tarpu išklokite skardą kepimo popieriumi ir įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Šaukštu nedideliais kiekiais krėskite masę ant kepimo popieriaus, formuokite norimo dydžio sausainius, palikdami tarpus tarp jų. Sausainius darykite pakankamai plonus, tačiau nepalikite tuščių tarpelių, antraip sausainiai nebus tvirti.
Paskaninkite sausainius riešutais, saulėgrąžomis, razinomis, sezamo sėklomis arba kitais ingredientais. Lengvai įspauskite į paviršių pasirinktus produktus, kad šie įkeptų į sausainį. Naudokite nekepintus riešutus, saulėgrąžas, sezamo sėklas, nes orkaitėje jie ir taip apskrus. Jei paskaninimų nenorite, šį žingsnį galite praleisti.Kepkite apie 12 min., kol švelniai paruduos sausainių kraštai. Ištraukus skardą, palikite sausainius porai minučių atvėsti ir sukietėti.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųŠaldytuve kiaušinius reikia laikyti smaigaliais žemyn.
Rodyti kitą patarimą