Baklava
- Cukrus , 1,5 stiklinės
- Vanduo , 1 stiklinė
- Vanilė , 1 žiupsnelis
- Citrinos , 2 vienetai
- Konjakas , 2 valgomieji šaukštai
- Medus , 0,5 stiklinės
- Fyllo tešla , 0,5 kilogramo
- Migdolai , 0,5 kilogramo
- Džiūvėsėliai , 2 valgomieji šaukštai
- Cinamonas , 1,5 arbatinio šaukštelio
- Gvazdikėliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas , 0,8 stiklinės
Dubenėlyje sumaišykite migdolus arba riešutus, džiūvėsius, cinamoną ir gvazdikėlius. Ištirpinkite sviestą ir patepkite juo kepimo skardą. Vieną tešlos lapą patepkite sviestu ir pusę jo užtepkite riešutų mase. Susukite užteptą tešlos lapą į ritinėlį ir įdėkite į kepimo skardą.
Susukite ir pridėkite pilną kepimo skardą tokių ritinėlių. Iš viršaus baklavą patepkite trupučiu sviesto ir aštriu peiliu supjaustykite ritinėlius gabaliukais, kokio dydžio norite. Peilis būtinai turi būti aštrus, kad ritinėliai neiširtų. Supjaustę ritinėlius, apšlakstykite juos truputėliu šalto vandens.
Taip paruoštą baklavą galima užšaldyti ir šaldiklyje. Kepkite orkaitėje 30–40 minučių 175 °C temperatūroje, kol baklava taps gelsva.
Kol baklava keps, sudėkite produktus sirupui (reikia sutarkuoti dviejų citrinų žievelę ir išspausti 0,5 citrinos sultis; vietoje medaus galima dėti gliukozės; konjakas gali būti pakeičiamas brendžiu ar kitu alkoholiniu gėrimu) į puodą ir virkite 5-10 min.
Vos tik baklavą ištrauksite iš orkaitės, užpilkite ant jos karštą sirupą. Palikite baklavą kuriam laikui, kol sirupas susigers. Kad baklava būtų traški, neuždenkite dangčiu ir nedėkite į šaldytuvą. Tinka vartoti savaitę.
- Komentuoti

O riešutų nereikia pasmulkinti?

Aprasyta graikiska baklava. O kur "Fyllo" teslos gauti? GAminu panasiai is "Mantingos" teshlos.
Ir nesamone, kad vartoti galima savaite... Per pora valandu dingsta, kartais net is kepimo skardos nereikia perdeti i lekste ;)
Ne kepinys o FANTASTIKA!!!!!!
Panašūs receptai
Daugiau receptųPadaže nebus gumuliukų, jei miltus išplaksite pasūdytame vandenyje.
Rodyti kitą patarimą