Greita paieška
Receptai
Draugai

Baklava

Baklava
Rekomenduojame:
Įvertino 7 lankytojai 2

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Sirupui:
  • Cukrus , 1,5 stiklinės
  • Vanduo , 1 stiklinė
  • Vanilė , 1 žiupsnelis
  • Citrinos , 2 vienetai
  • Konjakas , 2 valgomieji šaukštai
  • Medus , 0,5 stiklinės
Pyragaičiams:
  • Fyllo tešla , 0,5 kilogramo
  • Migdolai , 0,5 kilogramo
  • Džiūvėsėliai , 2 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas , 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Gvazdikėliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas , 0,8 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenėlyje sumaišykite migdolus arba riešutus, džiūvėsius, cinamoną ir gvazdikėlius. Ištirpinkite sviestą ir patepkite juo kepimo skardą. Vieną tešlos lapą patepkite sviestu ir pusę jo užtepkite riešutų mase. Susukite užteptą tešlos lapą į ritinėlį ir įdėkite į kepimo skardą.

  2. Susukite ir pridėkite pilną kepimo skardą tokių ritinėlių. Iš viršaus baklavą patepkite trupučiu sviesto ir aštriu peiliu supjaustykite ritinėlius gabaliukais, kokio dydžio norite. Peilis būtinai turi būti aštrus, kad ritinėliai neiširtų. Supjaustę ritinėlius, apšlakstykite juos truputėliu šalto vandens.

  3. Taip paruoštą baklavą galima užšaldyti ir šaldiklyje. Kepkite orkaitėje 30–40 minučių 175 °C temperatūroje, kol baklava taps gelsva.

  4. Kol baklava keps, sudėkite produktus sirupui (reikia sutarkuoti dviejų citrinų žievelę ir išspausti 0,5 citrinos sultis; vietoje medaus galima dėti gliukozės; konjakas gali būti pakeičiamas brendžiu ar kitu alkoholiniu gėrimu) į puodą ir virkite 5-10 min.

  5. Vos tik baklavą ištrauksite iš orkaitės, užpilkite ant jos karštą sirupą. Palikite baklavą kuriam laikui, kol sirupas susigers. Kad baklava būtų traški, neuždenkite dangčiu ir nedėkite į šaldytuvą. Tinka vartoti savaitę.

Komentarai2
Ina

O riešutų nereikia pasmulkinti?

Asta

Aprasyta graikiska baklava. O kur "Fyllo" teslos gauti? GAminu panasiai is "Mantingos" teshlos.
Ir nesamone, kad vartoti galima savaite... Per pora valandu dingsta, kartais net is kepimo skardos nereikia perdeti i lekste ;)
Ne kepinys o FANTASTIKA!!!!!!

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Svogūnas nebus toks aštrus, jei jį kelis kartus perplausite ir palaikysite ties šalto vandens čiurkšle.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Įdaryti makaronų vamzdeliai Žemaičių blynai su faršu Silkė su cinamonu Maltos vištienos Kijevo kotletai Sūrio padažas makaronams Naminė pica
Reklama
Prisijunk prie mūsų!