Baklažanai su paprikomis
- Baklažanai , 500 gramų
- Paprika , 3 vienetai
- Kmynai , 1 arbatinis šaukštelis
- Kardamonas , 1 žiupsnelis
- Cinamono lazdelės , 1 vienetas
- Kuminai , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Kalendra , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Gvazdikėliai , 3 vienetai
- Juodieji pipirai , 6 vienetai
- Muskato riešutas , 1 žiupsnelis
- Aliejus , 3 valgomieji šaukštai
- Garstyčios , 1 arbatinis šaukštelis
- Ciberžolė , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Druska , 1,5 arbatinio šaukštelio
- Petražolės , 2 valgomieji šaukštai
- Jogurtas , 60 mililitrų
Paruoškite prieskonių mišinį: sumaišykite kmynus, kardamoną, cinamoną, indiškus kmynus (kuminą), kalendros sėklas, gvazdikėlius ir juoduosius pipirus - viską sumalkite kavamale. Suberkite tarkuotus muskato riešutus ir viską gerai sumaišykite.
Paprikas paruoškite – nupjaukite kotelį, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Baklažanus supjausykite kubeliais (2 cm skersmens) ir virkite garuose, kol suminkštės.
Pakaitinkite aliejų didelėje, storadugnėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies. Kai aliejus įkais (nelaukite, kol pasirodys dūmai) suberkite garstyčių sėklas ir kepinkite, kol jos pakeis spalvą ir pradės sproginėti. (Patariame keptuvę uždengti dangčiu, kad sproginėjančios sėklos neišsibarstytų ant viryklės).
Suberkite smulkintas paprikas ir kepinkite 5 -7 min., kol pasirodys pūslelės ir jos suminkštės. Viską sudėkite į atskirą indą. Į keptuvę sudėkite baklažanus, sumaltus prieskonius ir ciberžolę. Atsargiai krestelint keptuvę kepkite, kol baklažanai įgaus rusvą spalvą. Suberkite pakepintas paprikas, druską ir žalumynus ir lengvai krestelėkite keptuvę – kad viskas gerai susimaišytų. Jeigu norite, galite įdėti jogurto arba grietinės.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPienas puikiai pašalina rašalo dėmes, valo paauksuotus rėmus, veidrodžius ir klavišus. O skalbiant užuolaidas, rekomenduojama į balinimo tirpalą įpilti šiek tiek pieno. Užuolaidos atrodys, kaip naujos.
Rodyti kitą patarimą