Greita paieška
Receptai
Draugai

Baklažanai su paprikomis

Baklažanai su paprikomis
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Baklažanai , 500 gramų
  • Paprika , 3 vienetai
  • Kmynai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Kardamonas , 1 žiupsnelis
  • Cinamono lazdelės , 1 vienetas
  • Kuminai , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Kalendra , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Gvazdikėliai , 3 vienetai
  • Juodieji pipirai , 6 vienetai
  • Muskato riešutas , 1 žiupsnelis
  • Aliejus , 3 valgomieji šaukštai
  • Garstyčios , 1 arbatinis šaukštelis
  • Ciberžolė , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Druska , 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Petražolės , 2 valgomieji šaukštai
  • Jogurtas , 60 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoškite prieskonių mišinį: sumaišykite kmynus, kardamoną, cinamoną, indiškus kmynus (kuminą), kalendros sėklas, gvazdikėlius ir juoduosius pipirus - viską sumalkite kavamale. Suberkite tarkuotus muskato riešutus ir viską gerai sumaišykite.

  2. Paprikas paruoškite – nupjaukite kotelį, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Baklažanus supjausykite kubeliais (2 cm skersmens) ir virkite garuose, kol suminkštės.

  3. Pakaitinkite aliejų didelėje, storadugnėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies. Kai aliejus įkais (nelaukite, kol pasirodys dūmai) suberkite garstyčių sėklas ir kepinkite, kol jos pakeis spalvą ir pradės sproginėti. (Patariame keptuvę uždengti dangčiu, kad sproginėjančios sėklos neišsibarstytų ant viryklės).

  4. Suberkite smulkintas paprikas ir kepinkite 5 -7 min., kol pasirodys pūslelės ir jos suminkštės. Viską sudėkite į atskirą indą. Į keptuvę sudėkite baklažanus, sumaltus prieskonius ir ciberžolę. Atsargiai krestelint keptuvę kepkite, kol baklažanai įgaus rusvą spalvą. Suberkite pakepintas paprikas, druską ir žalumynus ir lengvai krestelėkite keptuvę – kad viskas gerai susimaišytų. Jeigu norite, galite įdėti jogurto arba grietinės.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žalioji arbata ne tik malšina troškulį, bet ir mažina nuovargį, gerina savijautą, bei kelia darbingumą.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Nugarinės šašlykas Troškintos kiaulienos kepenėlės Dešrelės su bulvėmis Bulvių plokštainis su pievagrybių padažu Šventiška žąsies krūtinelė Purūs keksiukai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!