Baklažanų bokšteliai
- Baklažanai , 1 vienetas
- Morkos , 1 vienetas
- Česnakas , 1 skiltelė
- Svogūnai , 1 vienetas
- Vištienos faršas , 200 gramų
- Pomidorų padažas , 2 valgomieji šaukštai
- Fermentinis sūris , 50 gramų
- Majonezas , 1 valgomasis šaukštas
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug 0,8 cm storio sienelę.
Į kepimo indą pilame šlakelį aliejaus arba tepame sviesto, dedame baklažanus ir pabarstome trupučiu druskos.
Sutarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką pakepiname ir dedame druska ir pipirais paskanintą maltą vištieną. Viską išmaišome ir kepame, kol mėsa suminkštės, sumaišome su pomidorų padažu.
Tuomet šio įdaro dedame ant išskobtų baklažanų, nemažai, kad susidarytų bokštelis. Ant viršaus aptepame fermentino sūrio, majonezo ir petražolių mišiniu.
Kepame 180 C orkaitėje maždaug 25 minutes, kol sūris gražiai aprus ir baklažanas iškeps. Skanaus :)
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSutarkuotos bulvės nepajuoduos, jei įpilsite šiek tiek pieno, įdėsite varškės arba citrinos rūgštelės.
Rodyti kitą patarimą