Baklažanų ikrų bei skumbrės kremas su moliūgų sėklų trupiniais
- Skumbrė, karštai rūkyta , 1 vienetas
- Baklažanai , 1 vienetas
- Moliūgų sėklos , 1 sauja
- Citrina , 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus , 1 arbatinis šaukštelis
- Druska , 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
Baklažanus nulupti, supjaustyti kubeliais. Apipilti druska – kai išsiskirs karčios sultys, baklažanus nugręžti, o dar geriau ir nuskalauti po šaltu vandeniu. Iš skumbrės padaryti file – peiliu perskyrus žuvį per pusę, pašalinti kaulus. Skumbrę susmulkinti. Baklažanus pakepinti su druska ir alyvuogių aliejumi kol gražiai apskrus. Kol baklažanai kepa, sutarkuoti citrinos žievelę, smulkiai sutrupinti moliūgų sėklas. Apkeptus baklažanus susmulkinti grūstuku, blenderiu arba virtuviniu kombainu – taip gaunami vadinamieji baklažanų ikrai. Sumaišyti su žuvimi, tarkuota citrinos žievele. Viršų pabarstyti trupintomis moliūgų sėklomis.
Tepti ant skrudintos ciabattos, krekerių, duoniukų ar kitų mėgstamų duonos produktų. Taip galima naudoti kaip mėgstamų makaronų padažą.
Skanaus!
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųŠaldytuve kiaušinius reikia laikyti smaigaliais žemyn.
Rodyti kitą patarimą