Greita paieška
Receptai
Draugai

Baklažanų ikrų bei skumbrės kremas su moliūgų sėklų trupiniais

Baklažanų ikrų bei skumbrės kremas su moliūgų sėklų trupiniais
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Skumbrė, karštai rūkyta , 1 vienetas
  • Baklažanai , 1 vienetas
  • Moliūgų sėklos , 1 sauja
  • Citrina , 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Baklažanus nulupti, supjaustyti kubeliais. Apipilti druska – kai išsiskirs karčios sultys, baklažanus nugręžti, o dar geriau ir nuskalauti po šaltu vandeniu. Iš skumbrės padaryti file – peiliu perskyrus žuvį per pusę, pašalinti kaulus. Skumbrę susmulkinti. Baklažanus pakepinti su druska ir alyvuogių aliejumi kol gražiai apskrus. Kol baklažanai kepa, sutarkuoti citrinos žievelę, smulkiai sutrupinti moliūgų sėklas. Apkeptus baklažanus susmulkinti grūstuku, blenderiu arba virtuviniu kombainu – taip gaunami vadinamieji baklažanų ikrai. Sumaišyti su žuvimi, tarkuota citrinos žievele. Viršų pabarstyti trupintomis moliūgų sėklomis.

  2. Tepti ant skrudintos ciabattos, krekerių, duoniukų ar kitų mėgstamų duonos produktų. Taip galima naudoti kaip mėgstamų makaronų padažą.

  3. Skanaus!

  4. Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu:www.ciopciop.lt

Receptą atsiuntė Čiop Čiop kursai
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Prieš tarkuojant sūrį, trintuvę patepus aliejumi, sūris lengviau tarkuosis.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos širdelių guliašas Silkė su cinamonu Virtos “gėlytės” Kiaulienos nugarinė su sūriu Sluoksniuotos tuno salotos Grybų padažas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!