Greita paieška
Receptai
Draugai

Bananų desertas “Flambe”

Bananų desertas “Flambe”
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • Bananai , 3 vienetai
  • Apelsinai , 1 vienetas
  • Rudasis cukrus , 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, nesūdytas , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Brendis , 0,3 stiklinės
  • Plakta grietinėlė , 100 gramų
  • Romas, tamsus , 0,5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Nutarkuok apelsino žievelę ir išspausk jo sultis.

  2. Nedidelėje keptuvėje vidutiniame karštyje išlydyk sviestą ir cukrų, sudėk tarkuotą apelsino žievelę. Viską maišyk, kol cukrus karamelizuosis.

  3. Nuimk keptuvę nuo ugnies, įmaišyk likerį, apelsino sultis ir druską. Vėl uždėk keptuvę ant ugnies ir sudėk per pusę perpjautus bananus, perpjauta puse žemyn. Kepk, kol jie glazūruosis ir parus.

  4. Nuimk keptuvę nuo ugnies ir sudėk bananus į lėkštes.

  5. Įpilk romo į keptuvę ir pakaitink keletą sekundžių. Užpilk padažą ant bananų, tada degtuku padek padažą.

  6. Patiek su plakta grietinėle.

  7. Eksperimentuok. Alkoholis gali būti naudojamas ne tik desertuose, bet ir nesaldžiuose patiekaluose, jis suteiks patiekalams stipresnį skonį ir puikų aromatą.

  8. Išmok gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt

Receptą atsiuntė www.ciopciop.lt
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jeigu tešlai trūksta druskos, tai ištirpinkite jos mažame kiekyje vandens arba pieno, supilkite į tešlą ir gerai ją išminkykite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Grybų padažas Sojos pupelių kotletai Kepti šonkauliukai medaus-garstyčių marinate Varškės apkepas Silkė su cinamonu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!