Bandelės su prieskoninėmis daržovėmis
- Miltai , 500 gramų
- Sausos mielės , 1 pakelis
- Vanduo , 300 mililitrų
- Cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
- Druska , 1 žiupsnelis
- Pipirai , 1 žiupsnelis
- Aliejus , 3 valgomieji šaukštai
- Petražolės , 2 valgomieji šaukštai
- Porai , 2 valgomieji šaukštai
- Krapai
- Kiaušinis , 1 vienetas
Dubenyje sumaišykite miltus su mielėmis. Suberkite cukrų, druską, pipirus, įpilkite aliejų ir 250 ml drungno vandens.
Viską maišykite mikseriu su antgaliu tešlai — 5 minutes mažu greičiu, o paskui dideliu, kol susidarys vientisa tešla.
Tada įmaišykite petražoles, porus ir krapus. Tešlą palaikykite šiltoje vietoje, kol ji pakils dvigubai.
Gerai ją suminkykite ir padarykite 12 apvalių bandelių. Bandeles sudėkite ant sviestu pateptos skardos ir vėl palaikykite šiltai.
Kiekvieną bandelę nespausdami įpjaukite kryžmai 1 cm gyliu.
Suplakite kiaušinio trynį su šaltu vandeniu ir aptepkite bandeles. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170–200°C temperatūros, apie 45 minutes.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųVirti burokėliai bus skanesni ir turės daugiau vertingų medžiagų, jei juos virsite nesūdytame vandenyje.
Rodyti kitą patarimą